Черно море Тича започва сезона в Националната баскетболна лига с

...
Черно море Тича започва сезона в Националната баскетболна лига с
Коментари Харесай

Черно море стартира сезона с един нов, основен играч с травма

Черно море Тича стартира сезона в Националната баскетболна лига с един нов играч – американецът Ейврил Угра. На проби в отбора е Константин Лазаров, заяви треньорът на варненския отбор Кирил Болшаков. 

Той добави, че поради травма началото на шампионата пропуща Цветомир Куртев. 

" Доколкото можахме направихме всичко и сме подготвени за старта на шампионата ", съобщи експертът.

Той напомни, че отборът е без трима от играчите от предишния сезон. Веселин Георгиев завърши кариерата си, Мартин Стефанов мина в Берое, а Цветомир Куртев е с травма, сега го няма в тима и пропуща началото на шампионата. По думите му това значи, че в настоящия състав Черно море Тича е с една концепция надолу спрямо предходната година. 

Треньорът уточни, че тимът е задължен да промени стила си. 

" В момента не можем да играем един на един с останалите отбори, по този начин както на нас ни се желае, по простата причина е, че тимът е една концепция надолу ", сподели експертът. 

Според него би трябвало да се вдигне равнището на играчите на Черно море Тича, с цел да се изравнят с останалите баскетболисти в България. 

" Ние сме длъжни да укрепим играчите чисто физически, както отборно, по този начин и самостоятелно, с цел да можем да се противопоставим на останалите тимове. На нас ни би трябвало време, с цел да ги изградим като състезатели, това няма да стане бързо, ние знаем, че ни е нужно време, аз не съм вълшебник, и това равнище ще го подвигаме по време на целия сезон. Когато стартира шампионатът ние ще забележим обстановката. Ако имаме финансова опция ще вземем още някакъв играч, още малко помощ ", уточни експертът. 

Отборът на Черно море Тича изигра пет контроли по време на подготовката си. 

" Не по наша виновност се наруши нашия проект за другарски мачове ", разяснява още Болшаков. И добави, че за него не е толкоз значимо дали са играли контроли, а по-важното е, че тимът е упражнявал добре, подготвял се е и отборът върви към своята цел. 

В първия кръг на НБЛ Черно море Тича приема Ямбол в неделя от 18:00 часа в зала " Христо Борисов " във Варна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР