Черно море“ постигна инфарктна домакинска победа с 2:1 над Ботев“

...
Черно море“ постигна инфарктна домакинска победа с 2:1 над Ботев“
Коментари Харесай

Ботев /Враца/ загуби нелепо гостуването си на Черно море във Варна

„ Черно море “ реализира инфарктна домакинска победа с 2:1 над „ Ботев “ (Враца) в мач от 12-ия кръг на efbet Лига.
Мирослав Маринов откри резултата за гостите в 9-ата минута, а в 47-ата Васил Панайотов изравни. Матиас Курьор донесе трите точки за своя тим с попадение в 92-ата минута.
Над всички в срещата бе 17-годишният младежки национал на варненци Николай Златев. Той размени на почивката Иса и асистира и за двете попадения на своя тим, а пробивите му по десния фланг носеха непрекъсната опасност за съперника.
Много добър мач за врачани пък изигра различен младежки национал - Мирослав Маринов, който се регистрира с гол и два рискови удара през втората част.
За пръв път след завръщането си на " Тича " Исмаил Иса поведе офанзивата на варненци от първата минута. Друга любопитна смяна измежду 11-те на Илиан Илиев бе обвързвана с вратарския пост, където стартира Георгиев за сметка на Дюлгеров.
Ботев започва по-добре и във втората минута Мендоса шутира от отдалеченост, а топката рикошира в крайник на състезател от домакините и по-късно се насочи подло към горния десен ъгъл на Георгиев, който плонжира и мазета в корнер.
„ Ботев “ продължи да играе самоуверено във Варна и в 9-ата минута откри резултата. Валбуена пусна към Маринов отдясно в наказателното поле на домакините. Последва съвършен завършващ удар с фалц по земя на юношеския национал на България, който спря в мрежата на " моряците " за 0:1.
Варненци пробваха да отговорят на предизвикването с шутове от отдалеченост на Панайотов и Беншаа, само че те излязоха в навън.
В 23-ата минута Монтоя центрира отдясно към задната греда, където Мендоса стреля от дребен ъгъл в навън.
На почивката Илиан Илиев смени Иса с Николай Златев. Именно резервата на варненци проби и центрира по земя в 47-ата минута към Панайотов, който с удар от 12-13 метра изравни.
Само 120 секунди по-късно ново подаване на Златев откри Панайотов. Капитанът на " моряците " стреля фалцово от границата на огромния пеналт, само че около лявата греда.
Варненци продължиха да преобладават след гола, само че в 67-ата минута Маринов на два пъти имаше късмет да вкара ново попадение за гостите. Първо той засече с глава центриране отдясно, само че Георгиев мазета в корнер. След неговото осъществяване нападателят шутира рисково от границата на наказателното поле, само че стражът на " моряците " отново отрази.
В 78-ата минута доста дейният Златев овладя пред пеналта на гостите и насочи изстрел по земя с десния крайник, който срещна дясната греда. Две минути по-късно резервата Курьор преодоля съвършено защитник на „ Ботев “ с поемането на топката, само че направи по-трудното и не уцели вратата с шут от пет метра.
Секунди преди да изтече постоянното време Фернандес реши да изненада Костов с изстрел съвсем от тъч линията, само че стражът на врачани внимаваше и мазета в корнер.
Така се стигна до 92-ата минута, в която Златев откри Курьор в наказателното поле и голмайсторът на домакините вкара за крайното 2:1.

„ Черно море “ – „ Ботев “ /Враца/ 2:1

0:1 Мирослав Маринов 9
1:1 Васил Панайотов 47
2:1 Матиас Курьор 92

Стартови сформира:
„ Черно море: 22. Георгиев, 3. Атанасов, 15. Босанчич, 2. Панов, 6. Попов, 71. Панайотов, 8. Сула, 20. Кета, 88. Мимито, 31. Беншаа, 9. Иса

„ Ботев “ /Враца/: 76. Костов, 23. Мендоса, 8. Фераресо, 3. Кавдански, 37. Зарандона, 6. Георгиев, 88. Валбуена, 10. Монтоя, 15. Маринов, 19. Варгас, 9. Генов
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР