Черният дроб е един от най-важните органи у човека. Той

...
Черният дроб е един от най-важните органи у човека. Той
Коментари Харесай

Обичайте черния си дроб!

Черният дроб е един от най-важните органи у индивида. Той пречиства тялото, филтрира кръвта и ни освобождава от евентуално рискови химикали. Но пазим ли го задоволително добре, пита Express.

Според изследване от 2012 година заболявания, свързани с черния дроб, убиват един на всеки 50 души във Англия и тази наклонност продължава да се усилва. От 9 231 смъртни случаи през 2001 година броя им е повишена до 11 575 към 2009 година

Лекарите са безапелационни, че в случай че не стартираме да взимаме ограничения за опазването на черните си дроб, до 15 години гибелта вследствие на негово увреждане ще надмине ударите и сърдечно-съдовите болести. В същото време черният дроб получава доста по-малко внимание спрямо заболявания като порока на сърцето, деменцията или рака на гърдата.

Някои елементарни препоръки, които ще облекчат натоварването на черния ни дроб включват понижаване на алкохола, прекъсване на пушенето, безапелационен отвод от сол и събаряне на непотребните килограми. Дори и в случай че към този момент сте увредили черния си дроб, не е късно да предприемете тези ограничения и той ще получи отдих и опция да се възвърне, поучават лекарите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР