Черният дроб е един от най-важните органи, тъй като функциите

...
Черният дроб е един от най-важните органи, тъй като функциите
Коментари Харесай

Храни, които пречистват черния дроб

Черният дроб е един от най-важните органи, защото функционалностите му са свързани с елиминиране на постъпилите посредством храната отрови в тялото. Детоксикация е процесът, при който тези отрови се отстраняват от тялото. Важно е да снабдявате организма си с храни, които са потребни за черния дроб. Вследствие на това ще повишите неговата работа и той няма да ни основава проблеми.

Храни за филтриране на черния дроб

Ето лист на някои артикули, потребни за пречистващия ни орган.

1. Чесън и лук

Скилидка или две приготвен или свеж чесън би трябвало да бъде неизменима част от седмичното ви меню. Сотирайте малко чесън със задушен спанак и свеж лимонен сок. По този метод ще приготвите извънредно вкусно и пречистващо ядене. Сред най-хубавите храни за черния дроб е и аленият лук. Той може да бъде добавян недопечен или леко топлинно обработен към доста салати, сандвичи и омлети.

2. Кръстоцветни зеленчуци

 Кръстоцветни зеленчуци за филтриране Снимка: 1

Карфиол, зеле, броколи, брюкселско зеле, зелено зеле, къдраво зеле и алабаш са отлични храни за детоксикация. Определено те би трябвало да бъдат включени във всекидневното меню. Опитвайте се да добавяте изредените зеленчуци към салати или да ги консумирате пресни или задушени.

3. Пълнозърнести храни

 Храни за черен дроб

Те са скъп източник на диетични фибри. Овесената каша е една от най-здравословните закуски и е изумителен пречиствател на черния дроб. Наблегнете още на пълнозърнестия самун, кафявия ориз, олющения ечемик и други пълнозърнести артикули.

4. Куркума

Тази фалшификация се употребява необятно в индийската кухня, както и в Югоизточна Азия. Куркумата има антисептични свойства и е отлична добавка към храната, защото оказва помощ на черния дроб в процеса на детоксикация.

5. Горски плодове

 Пречистване на черен дроб

Включете обилие от горски плодове в храненето си. Наблегнете най-много на ягоди, малини, къпини и боровинки. Тези плодове са подобаващи и за изработката на млечни шейкове, както и като пълноценна добавка към зърнените храни за закуска.

Вижте още за храните нездравословни за черния дроб.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР