Черният джип, който беше открит опожарен в пернишки квартал след

...
Черният джип, който беше открит опожарен в пернишки квартал след
Коментари Харесай

Версия: Джиповете от обира на инкасото за 1 милион лева в Перник са откраднати от... СНИМКИ

Черният джип, който беше открит опожарен в пернишки квартал след обира на близо един милион лв. от инкасо автомобил, може да е един от откраднатите преди дни в Сапарева баня, е една от версиите, по които работят криминалистите.

В сряда предходната седмица през нощта бяха откраднати джиповете “Мицубиши” на фермера Николай Михалков и “Нисан” на приятеля му Радослав Кюнчарски. По телефона за „ Струма” Николай Михалков съобщи:

„ Джипът е на стойност 6000-7000 лева Бях го паркирал в двора на фермата. В нощта на кражбата там нямаше никого, когато отидох сутринта, го нямаше. Веднага се обадих в полицията и разгласих, че е откраднат. Пристигнаха криминалисти и търсиха отпечатъци от гумите на джипа и други доказателства. В същата нощ е откраднат и джипът на моя другар Радослав Кюнчарски. Той е бил паркиран пред дома му.

Двата джипа са оповестени за търсене. Хора от Сапарева баня ми оповестиха, че са видели следи от два джипа в посока село Яребковица. Не мога да кажа кои са крадците. Не дължа на никого нищо, а имам да вземам. Нагърбил съм се с фермерство и нямам време за други неща. Отглеждам 150 говеда и садя 3000 дка есенни култури, с цел да прехранвам животните.



Имам още едни джип и с него ще си правя работата. Само фамилията ми да са живи и здрави. Пари се изкарват. Ще продам 5 телета и ще си купя различен джип”, съобщи Н. Михалков.

Собственикът на другия откраднат джип Радослав Кюнчарски съобщи по телефона:

“10-ина души се събрахме и търсихме джиповете в гората край Яребковица и на пътя за язовир „ Студена”, който води до Перник. Джипът ми беше паркиран в мой парцел наоколо до детската градина в Сапарева баня. Там имам и други коли. Аз пребивавам при минералната баня, в другия завършек на града. Установих, че джипът ми “Нисан” е откраднат, и се организирахме с Ники Михалков и другари да ги търсям, само че безуспешно”, съобщи Р. Кюнчарски.

В Сапарева баня още в петък се разясняваше, че автокрадци от Перник или София са отмъкнали возилата, защото са хванали по коларски път за село Яребковица. Оттам имало път през язовир “Студена” до Перник.

Още в петък, часове след обира на инкасо автомобила в Перник, криминалисти работят по версията, че отмъкнатите от Сапарева баня два джипа са употребявани от обирджиите. И двата джипа са черни. Откритият след обира опожарен в пернишки квартал край Автомагистрала “Струма” джип е черен на цвят.

В петък след обира полиция и жандармерия окупираха Дупница и изходите на града в посока София при село Пиперево. Силно наличие на жандармерията имало в Сапарева баня. Спирани са всички коли за инспекция на документите на пасажерите и колите.

За информация в районно управление (на МВР) – Дупница са викани и двамата притежатели на откраднатите в Сапарева баня джипове, както и лица от престъпния контингент в Дупнишко и Сапаревобанско.

Джипът на Н. Михалков е откраднал от двора на бившето Трудово-кооперативно земеделско стопанство край квартал “Гюргево” на Сапарева баня. Наблизо се намира и офисът на компанията на починалия кмет Сашо Иванов.

От там след тараш крадци отмъкнали 10 000 лева, които са били оставени в каса, а ключът от нея – в чекмедже. По същото време е претарашен и дърводелски завод, благосъстоятелност на претендента за общински консултант Калоян Бояджиев. От там е отмъкната скъпа техника.

Както “Струма” писа, единствено два дни преди кражбата на двата джипа беше откраднато “Ауди”, благосъстоятелност на украински жители. Колата била паркирана пред къща за посетители в курортния град.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР