"Черните лебеди" - непредсказуемите по дефиниция "икономически ужаси" в прогнозите

...
"Черните лебеди" - непредсказуемите по дефиниция "икономически ужаси" в прогнозите
Коментари Харесай

Известия: Инфлацията в Русия за 2021 г. ще достигне 3.6%

"Черните лебеди " - непредсказуемите по формулировка "икономически ужаси " в прогнозите за 2021 година са тематика на разбор в "Московский комсомолец ". Изданието преглежда възможностите за прегряване на пазара, все по-широко въвеждане на така наречен категоричен базов приход, което назовава "нов комунизъм ", икономическа рецесия или дефолт през новата година.
Рисковете, засягащи основно Русия, по традиция са свързани с петрола. Петролният пазар на процедура всеки миг може да претърпи мощни земетресения, а възможният потрес от поевтиняване на петрола няма да остане без последствия нито за бюджета на Руската федерация, нито за съветската стопанска система, нито за рублата, нито за приходите на популацията, предизвестява всекидневникът, съобщи Българска телеграфна агенция.
Инфлацията в Русия за 2021 година ще доближи 3.6%, а оптимални стойности ще бъдат регистрирани през първото тримесечие. Това сочи консенсусна прогноза на водещи аналитици от огромни съветски банки и рейтингови организации, написа "Известия ".
Оценките им се вписват в диапазона, предстоящ от съветската Централна банка - регулаторът предвижда растеж на цените в интервала от 3.5 до 4%. Експерти обаче предизвестяват, че инфлацията, в действителност усетена от хората в Русия, ще е надалеч по-висока. През 2020 година формалната инфлация не надхвърляше 4.5%, само че жителите установяваха в анкети действително повишаване до 14%, показва вестникът.
Според изследване на съветското висше учебно заведение за стопанска система хората в страната се опасяват най-вече да не останат без работа през 2021 година (такива опасения споделят 37% от участниците) и да не им спрат заплатите и пенсиите (по 21% от гласовете), написа "Свободная преса ".
Но инфлацията към този момент плаши едвам 17% от запитаните и единствено 2% се опасяват да не се стопят техните спестявания, демонстрира анкетата.
Основно политическо събитие на годината ще станат изборите за Държавна дума. Политолози предвиждат, че в новия съветски парламент ще влязат от три до шест партии, се споделя в разбор на организация РОСБАЛТ.
Властта ще постави всички старания най-малкото да резервира водещите позиции на партията с болшинство "Единна Русия ", а за задачата "ще би трябвало значително да усили размера на фалшификациите ", акцентира наблюдаващият Павел Кудюкин. Кремъл "демонстративно няма да допусне до изборите редица претенденти, считани за несъмнена опасност ", счита аналитикът Александър Кинев.
"В общи линии през 2021 година и началството, и популацията ще се опитат да стабилизират обстановката в страната на по-ниско ниво - ниво на приходите, на доверие към властта, успеваемост на държавните институции, икономическа интензивност и интернационален авторитет ", прибавя политологът Дмитрий Орешкин.
Във връзка с последното развиване на спора в Нагорни Карабах военният специалист Алексей Леонков предвижда пред "Комсомолская истина " "някаква партизанска война в някогашните арменски територии през цялата 2021 година ".
Аналитикът отбелязва и "предположения " в общественото пространство, че след "експанзията на Турция " в района нейният президент Реджеп Ердоган "се заглежда към Крим и ще се опита да предизвика интервенция в Донбас ", а тази интервенция може да провокира "създаването на точка на напрежение към съветския полуостров ", анексиран от Москва през 2014 година
Леонков предсказва още "натиск и може би провокации " в Приднестровието, дейности на готови в Украйна диверсанти против режима на Александър Лукашенко в Беларус, "опити за провокации от страна на НАТО и Съединени американски щати " в Арктика и други
"Новая газета " афишира за "герои на годината " в Русия жителите на далекоизточния Хабаровски край, непрекъснато протестирали от юли 2020 година против ареста и уволнението на известния губернатор Сергей Фургал с "абсолютно безумното съгласно хабаровчани " обвиняване в съучастничество в убийства. При все че знаят какво става в Русия с бунтарите, излезли на улицата, тези свободни, мощни и смели хора не се побояха да защитят своето право на избор. На идващите избори те "ще отсвирят всеки кремълски назначенец ", твърди всекидневникът.
"Взгляд " се пробва да отговори на въпроса "как пандемията унищожава висшето обучение на Запад ".
Дистанционното образование отваря нови вероятности, само че прави висшето обучение все по-недостъпно за необятните маси. В тежките времена хората ще търсят най-вече метод да завоюват пари за издръжка, жертвайки времето, належащо за следване онлайн. Оттук следва, че в бъдеще практическият опит ще се цени повече от дипломите за висше обучение. Ще намалее броят на заетите в науката, стопанската система, политиката и опазването на здравето, което сигурно ще се отрази зле върху развиването на западните страни като цяло. Междувременно в Русия се разисква поевтиняване на следването във висши образователни заведения поради прекосяването към отдалечено образование, написа електронният вестник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР