Чернев потвърди пред щатското обвинение, че с брат си Иван

...
Чернев потвърди пред щатското обвинение, че с брат си Иван
Коментари Харесай

Българин се призна за виновен за измамна схема за над $1,2 млн. в САЩ, чакат го до 20 г. затвор

Чернев удостовери пред щатското обвиняване, че с брат си Иван Чернев и трети съизвършител са създавали фиктивни компании, множеството от които са имали в името си вид на " Жълти страници " ( " Yellow Pages " е международно прочут бизнес указател с над 125-годишна история - бел. ред.).

От 2011 година до 2015 година Стефан Чернев, Иван Чернев и третият им съизвършител са употребявали кухите компании, с цел да крадат пари от снабдители на медицински услуги, църкви и дребни предприятия в Съединени американски щати, като изпращали подправени фактури за онлайн рекламни услуги, които действително в никакъв случай не са им били поръчвани и правени. Когато жертвите не плащали тези сметки, Чернев и съучастниците му изпращали подправени вести за събиране. Те инструктирали нарочените компании да изпращат чекове до разнообразни пощенски кутии в Съединени американски щати, които измамниците наемали. След това те ги карали да препращат чековете до пощенски кутии в Канада или до компании за препращане на поща покрай границата с Канада в Северния окръг на Ню Йорк.

След като Стефан Чернев, Иван Чернев и третият им съизвършител получели чековете, те ги подали в следени от тях банкови сметки в Канада. Общо тримата откраднали минимум 1,24 милиона $ от жертви в Съединените щати .

Стефан Чернев е изправен пред угрозата да получи до 20 години затвор и санкция до 250 000 $, когато старши областен арбитър Фредерик Дж. Скулин прочете присъдата си през март следващата година. Българинът ще бъде наказан и да заплати обезщетение на жертвите си.

Брат му Иван Чернев се призна за отговорен по същото обвиняване и на 3 декември 2020 година беше наказан на 68 месеца затвор , напомнят щатските управляващи.

Стефан Чернев беше екстрадиран от Германия в Съединени американски щати през май 2022 година със съдействието на Службата за интернационалните връзки на Министерството на правораздаването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР