Черната кутия на разбилия се на 9 юни МиГ-29 край

...
Черната кутия на разбилия се на 9 юни МиГ-29 край
Коментари Харесай

Военният министър повдигна завесата за гибелта на подполковник Терзиев с МиГ-29

Черната кутия на разрушилия се на 9 юни МиГ-29 край Шабла е разчетена изцяло в Русия. В изявление за bTV министърът на защитата Георги Панайотов посочи, че данните от устройството удостоверяват заключенията от отчета на военната полиция.

Георги Панайотов съобщи, че всички параметри на полета на подполковник Валентин Терзиев са разчетени в секретна лаборатория в Руската федерация.

" Те демонстрират, че е имало загуба на пространствена ориентировка. Отново желая да кажа, че не става дума за човешка неточност, а за необикновен вид положение на човешката душeвност, на тялото, на индивида ", изясни служебният министър на защитата.

Панайотов бе безапелационен, че страната ни е имала подготвеност да изпрати откритото на 24 юни в Черно море записващо устройство незабавно, само че процедурно закъснение от страна на Русия е осуетило това.

" Всяка една страна си пази тайните. Тази лаборатория е секретна. Ние сме признателни на Руската федерация за съдействието “, добави Панайотов.

Изтребителят, който е пилотирал майор Валентин Терзиев, е бил механически изправен, сочат данните на управляващите. Отхвърля се и всяка версия за офанзива против МиГ-29.

А във връзка със гибелта на 31-годишният старши лейтенант Тодор Манчев на полигона Ново село, за която стана известно след нахлуването по простъпка на американски военни в индустриален завод в Чешнегирово, Панайотов уточни, че всичко е в ръцете на проверяващите.

" Получих писмо от родителите на старши лейтенант Тодор Манчев, в което те ме молят да извърша следствие на случая със гибелта на техния наследник. Тъй като това е отвън моите пълномощия, аз съм им изпратил подобен отговор. ", изясни Панайотов.

Освен по версията за самоубийство, по неофициална информация се проверява и тази за ликвидиране на военнослужещия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР