Черната кутия на падналия изтребител МиГ-29 все още е в

...
Черната кутия на падналия изтребител МиГ-29 все още е в
Коментари Харесай

Черната кутия на падналия МиГ-29 още не изпратена в Русия

Черната кутия на падналия изтребител МиГ-29 към момента е в България и не е изпратена в Русия, заяви за БНТ командирът на Военновъздушни сили ген. Цанко Стойков. " Аз не мога да кажа нищо повече от това, което всички знаят - кутията е към момента в България, тя има провали от удара в морето и заради тази причина има известна компроментация на самото наличие ", посочи той.

По негови думи се чака да бъдат процедурно уредени въпросите за нейното изпращане в Русия. " Наистина периодите бяха планирани без да бъдат известни усложненията, които ще се получат с изпращането ѝ в съветската федерация. Точно какви са те - аз не мога да кажа и не мога да разясня. Разбирам тъгата и всички съпътстващи усеща, които провокира тежката загуба и мога единствено да бъда съпричастен към тъгата им ", разяснява ген. Стойков.

Той заяви още, че и сега текат инспекции за аргументите трагичния случай с българския МиГ-29, при който загина подполковник Валентин Терзиев. " Аз не вземам участие в работата на комисиите, доста детайлности не са ми ясни. Това могат да кажат тъкмо институциите, които се занимават тъкмо с констатациите, които са направени и към този момент, в случай че има някаква виновност, тогава ще се приказва и за нея ", посочи командирът на Военновъздушни сили.

Все още тече инспекция от съветска страна на екипа, който би трябвало да занесе за разбор черната кутия на разрушилия се в Черно море български изтребител, посочи в коридорите на Народното събрание служебният министър на защитата Георги Панайотов.

По думите му това са вътрешни процедури на Руската федерация, с които България би трябвало да се съобрази. Министърът изясни, че към момента тече прокурорско следствие на дейностите на хората, които с управлявали полета по време на нощното обучение край Шабла.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР