Черната комедия Pain & Gain“ с участието на Марк Уолбърг

...
Черната комедия Pain & Gain“ с участието на Марк Уолбърг
Коментари Харесай

Бандата на бодибилдърите и историята на Sun Gym Gang – какво не видяхте във филма Pain & Gain

Черната комедия „ Pain & Gain “ с присъединяване на Марк Уолбърг и Дуен Джонсън, на практика споделя историята на „ положителните момчета от фитнеса “ и огромното им предпочитание да станат богати. Историята на Даниел Люго и бандата му от Sun Gym е толкоз неуместна, че мнозина не биха повярвали на кино лентата. В случай, че сте го пропуснали, той се появява през 2013 година на огромния екран и през днешния ден умерено може да се стриймва от множеството платформи за филми.

Историята ни среща с група нарушители, в това число и някои от чиновниците на фитнеса в Северно Маями, Флорида. Господата желаят да станат богати, а за задачата считат да отвличат и изнудват богаташи за всички техни активи. Във филмът излиза наяве, че целият им проект се разпада, а две от жертвите умират.

Вярвате или не, до момента в който самият филм е доста абсурден, той в действителност не се разминава изключително с истината. Даниел Люго постоянно се е занимавал с най-различни измами, просто през 1994 година доближава своя голям разцвет, тогава попада на своята златна мина. Първият му прочут опит за благосъстояние е привързан с продаването на акции от банка в Хонконг, която в никакъв случай не е съществувала. Даниел бяга със сумата от близо 75 хиляди $.

Участниците в самия удар са безспорни дилетанти и при всяко последващо закононарушение, те вършат нови и нови изцепки, позволяващи на проверяващите да откриват всички налични следи. Правили са толкоз доста опити да отвлекат хора, че най-после е мъчно човек да не ги открие, само инцидентната гибел ще е повода да се стигне до затвор.

И по какъв начин стартира всичко? Люго става управител на въпросния фитнес при започване на 90-те години и като бодибилдър, той е един от най-уважаваните и най-търсените хора за съвет. Екипът и доста от клиентите ще го харесат, а по-късно ще се образува и въпросната формация. Никой не подозира, че най-после ще станат известни за своята чутовна нелепост, само че ето какво се случва.

Люго не харесва своя живот и счита, че може да реализира доста. Обожава материалното и желае да кара бързи коли, да живее в по-голямо жилище и да се любува на живота. Единственият проблем е, че същият човек няма обучение и не познава нищо друго, с изключение на фитнеса. Гениалната му концепция е, че може да отвлича хора.

В първата интервенция вика Ноел Дорбол, Карл Уийкс и Стивънсън Пиер, които са били членове на фитнеса. Използващи огромната максима, че мозъкът може да се трансформира в мускули, стартират да изготвят своя проект за първата си жертва. Избират човек на име Марк Шилер. Доста неуместно решение, защото самият Шилер е бизнес сътрудник на фитнеса и другар на Джордж Делгадо – различен член на групата, който не е показан във кино лентата. Трагичното в този случай е, че Марк освен е канил Делгадо на посетители, само че е имал толкоз доста доверие, че даже му е споделил и кода за алармената система.

За разлика от бодибилдърите, Шилер няма нито силата, нито упованието, че ще може да противодейства. Операцията наподобява извънредно лесна, само че не и за хората, прекаляващи с протеин и креатин. Съдия Алекс Ферер ще съобщи по малкия екран, че всичко щяло да наподобява като доста смешна комедия, в случай че не приключва с покруса. От разпита излиза наяве, че похитителите са се криели с одеяла в личния двор на Шилер, преструвайки се на нинджи. Чакали са го да излезе за вестника в 5 часа сутринта, само че тогава предходна кола, която ги осветила с фаровете и решили да се откажат.

Въпреки многочислените провали, бандитите не се отхвърлят от своята цел, те в действителност желаят да станат богати. Така през ноември 1994 година съумяват да заловят Марк. Атаката се случва пред ресторант, който Шилер е желал да продава. Използвайки електрошок, господата съумяват да го зашеметят и натоварят в микробус.

В идващите седмици, притежателят ще бъде обичай, унизен и унижаван от останалите членове на бандата, които го държат в склад. Няколко пъти заплашват фамилията му и го принуждават да трансферира всичко, което има. Джон Мес – притежателят на въпросната фитнес зала – е настоящ нотариус и също подписва, че договорката се е случила. Шилер по-късно си спомня, че Даниел и другари са желали всичко, което има, а при отвод, те щели да докарат жена му и да я изнасилват пред него.

Жертвата подписва документи и предава сумата от 1.2 милиона $ и всички свои активи. За да няма очевидци, Даниел и компания вземат решение да инсценират автомобилна злополука, а при триумф, те имат шансове даже да вземат и застраховката му за 2 милиона $. Парите били завещани на брачната половинка на Люго.

На 15 декември, бандитите качват Марк в личната му кола, карат го да изпие много забележително количество алкохол и по-късно блъскат колата му в един дирек. За зла неволя, Шилер оцелява. Поливат го с бензин и го възпламеняват, само че той отново се разминава от гибелта. Накрая го блъскат няколко пъти, с цел да са сигурни, че в действителност ще получат парите.

Опитайте се да познаете какво в действителност се е случило. Марк претърпява всичко и най-после стига самичък до болничното заведение. Извикана е и полиция, само че имайки поради събитията и обстоятелството, че Шилер споделя някаква измислица, никой не му има вяра. Осъзнавайки, че е самичък, Марк търси частен детектив на име Ед Дю Боа, който стартира да следи Люго и неговите другари.

С пари и равнодушие, групата би трябвало да охлади своите пристрастености, само че лакомията ги води до идващия удар. С малко повече пари, всички се нанасят в имението на Шилер, вършат купони и се любуват на парите и охолството си. За страдание има един проблем – 1.2 милиона $ не са чак толкоз доста, че да донесат равнодушие, не и през 90-те години на предишния век. Необходимо е презареждане и джентълмените се стопират на Франк Грига – притежател на секс телефони и един от много заможните хора в Маями.

На 25 май Грига и неговата другарка изчезват. Унгарецът се е срещнал с екзотичната танцьорка Фуртън и по-късно няма никакви следи. Първият сигнал е подаден от чистачката на дома, която открива, че двойката е на открито, а кученцето им е оставено просто по този начин. Нейните работодатели в никакъв случай не напускали къщата просто по този начин. Планът на Даниел и неговите другари е бил съвсем еднакъв, те е трябвало да отвлекат Грига и да го закарат в склада. Унгарецът се съпротивлява и Дорбол нанася няколко съдбовни удара, с които го убива. Бедният човек не може да подпише нито един документ, с цел да трансферира своите активи.

Културистът е закупил доста качествени и доста мощни стероиди, само че защото не е прочел упътването, а е приемал всичко, никой не харесвал темперамента му. По мнението на прокурор Гайл Левайн, Дорбол е счупил врата на жертвата си или го е задушил. Приятелката на Грига – Фуртон, е инжектирана с конска анестезия, с цел да не се пробва да бяга и да не може да вика.

Започва изтезание, с цел да се вземат кодовете от персоналния сейф на Грига, само че до момента в който тормозът продължава, нещастницата просто стопира да приказва. Люго също не знаел какво успокоително да вземе, затова я е умъртвил на място от свръхдоза. По мнението на правосъдния доктор, лекарството в жертвата е било задоволително, с цел да се убие добре угоен кон. Убийството на тази двойка ще разочарова доста бодибилдърите, които нямат потребен ход.

За да не провокират доста внимание, господата товарят труповете и ги карат в склада на Люго. За да няма никакви следи, те вземат решение да разчленят телата, като употребяват моторен трион. При процедурата се оказва, че първият се чупи и господата отиват да вземат втори. При опит да отрежат главата на жертвата, трионът се чупи и оплита в косата ѝ. Накрая са принудени да употребяват секира. За да няма никакви отпечатъци, кожата и ръцете са свалени от телата и изпечени на огън. Накрая всичко е изхвърлено назад в каналите на Флорида.

Подобни дейности не минават неусетно и най-после полицията стартира да ревизира случая. Детективът също се свързва и за следващ път носи историята на Марк, който към момента е жив и здрав. Издадени са заповеди за обиск и на тримата участници – Люго, Делгадо, Дорбол и Мес. Люго е арестуван в Бахамите, където се е надявал, че ще избяга, а по-късно е върнат назад в Съединени американски щати.

Геният признава всичко и се пробва да подписа договорка с полицията. Той декларира, че ще покаже къде са изхвърлени телата на двойката и в подмяна ще получи по-лека присъда. Офицерите са закарани до един от каналите на Маями, където Грига и неговата другарка са разчленени и запечатани в железни варели, цялостни с химикали. Главите, ръцете и зъбите им са липсвали.

Люго не желае да каже къде се намират останалите елементи от тялото. Едно анонимно позвъняване в полицията показва, че въпросните елементи от тялото се намират в кофи с киселина и са скрити отвън Маями. Това е първият път, когато правосъден доктор би трябвало да удостовери идентичност, употребявайки серийния номер на силиконовите импланти.

За правосъдните заседатели е ясно, че Люго е изиграл основна роля и е предиздвикал всички да му се подчиняват и оказват помощ за осъществяването на закононарушенията. На 2 октомври 1996 година се признава за отговорен по всички 46 обвинявания и е наказан на гибел. Дорбол е наказан на гибел, като неговата присъда се намалява до пожизнен затвор през 2017 година

Други членове от групата, в това число Уийкс и Пиер, лежат в пандиза по обвиняване за изнудване и ликвидиране на Грига и Фуртон. Общо 7 души влизат в пандиза.

Той е единственият, който излежава към 4 години и е освободен за положително държание. Реймондо споделя, че е бил извикан от Люго и Дорбол, с цел да помогне за изхвърлянето на телата на Грига и неговата другарка. Те били подготвени да му платят сумата от 9000 $, бляскав часовник Rolex и Lamborghini Diablo за 250 хиляди $ – благосъстоятелност на Грига.

Оказва се, че когато второто ликвидиране се случва, Дорбол от дълго време е желал да съобщи Люго, той е бил изтощен от неговите мечти за замогване, а що се отнася до Реймондо, той е трябвало да помогне, с цел да убият Люго. Дорбол в никакъв случай не е бил удовлетворен от своя дял още при първия удар, затова в този момент желал да дели единствено на две.

За разлика от всички останали съучастници, Реймондо в никакъв случай не е свидетелствал против останалите членове и най-после се оказва, че единствено едно обвиняване остава, защото той самият не е взел участие в мъчения, тормоз или други дейности. Обвинен е единствено в похищение и затова получава въпросната присъда от 8 години. освободен е през 2002 година По негови мемоари, фитнес залата не е била единствено за помпане на мускули, става известно, че там можеш да закупиш всичко от опиати до оръжие, подправена кредитна карта и даже да переш пари.

След излежаването на присъдата, мъжът се мести в Ню Джърси и живее умерено, когато Майкъл Бей прави кино лентата, хората почнали да разпознават фотографията му и даже да го виждат на първа страница на вестниците. Реймондо признава, че в никакъв случай не е гледал кино лентата и няма желание да го прави, съжалява всеки ден, че е бил участник в този парадокс.

, който няколко пъти апелира присъдата си, като желае нов развой и даже декларира, че са нарушени правата му от Бахамската полиция. През 2005 година бодибилдърът съумява да открие майка си, сестра си, неговата някогашна другарка, един от някогашните му футболни треньори, другар и съотборници от футболния тим в университета.

Въпреки опитите да си спести смъртната присъда и положителните думи, Люго признава в пандиза, че в никакъв случай не си е приказвал толкоз доста с тях и последно ги е виждал през 1982 година През 2010 година се обръща към Висш съдебен съвет на Съединени американски щати, като се пробва да избегне смъртната присъда, което няма да е огромно достижение, той би трябвало да излежи присъда от 300 години, преди да види свободата.

Обжалва присъдата си няколко пъти и за четири години има възбрана да написа на съда. През 2004 година желае ново дело и още веднъж му е отказано. Последната му тъжба е написана през ноември 2009 година Единственият метод да избегне екзекуция е с опрощение от самия губернатор.

Въпреки това е ходил в същата зала и е станал другар на Люго, става известно, че индивидът е взел участие в мъченията на Марк, само че единствено откакто схванал, че Марк е „ откраднал “ сумата от 300 хиляди $. В следствие оказва помощ и за изхвърлянето на труповете при второто нахлуване.

Той е и първият, който стартира да споделя какво се е случило. Съдът му дава най-хубавата договорка, тъй като има потребност от показанията му. Познава се с Шилер, тъй като жена му е работила за един от бизнесите. След като остава без работа, точно Марк намира работа на Делгадо. Благодарение на Марк, Делгадо има жилище в Маями. След освобождението му през 2002 година се развежда с жена си.

Пише своя книга за случилото се, само че незабавно след даването на показания е задържан за основаването на финансова скица. Той също лежи в пандиза, тъй като е измамил страната и е съумял да вземе близо 14.6 милиона $. След казусът е ясно, че няма лиценз, с цел да продължава да играе на тържищата.

Започва работа при брат си и обслужва вендинг машини. След като възобновява лиценза си, споделя по какъв начин е работил по 11 часа дневно и е печелил към 20 $ на час. След като Марк гледа кино лентата, признава, че героят му няма нищо общо с него, той е бил много по-скромен и спокоен човек.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР