Черна гора има ключова роля за европейската перспектива на Западните

...
Черна гора има ключова роля за европейската перспектива на Западните
Коментари Харесай

Радев: България ще продължи да подкрепя Черна гора по пътя й към европейска интеграция

Черна гора има основна роля за европейската вероятност на Западните Балкани, по тази причина България ще продължи да поддържа напъните и промените на страната по пътя й за пълноправно участие в Европейския съюз като образец за целия район.

Това съобщи президентът Румен Радев на среща с ръководителя на Народното събрание на Черна гора Даниела Джурович, която е на посещаване у нас.

По време на диалога на „ Дондуков “ 2 двамата откроиха другарските връзки и дейния политически разговор на високо равнище сред двете страни, обединени от дълбоки културни и исторически връзки. Това е отлична база за задълбочаване на съдействието в сфери от съвместен интерес, беше общата позиция по време на срещата.

Вече се следи позитивна наклонност в комерсиалния стокообмен, като за първите 10 месеца на 2022 година се регистрира растеж с 106 % по отношение на същия интервал на миналата година. В хода на диалога като перспективни области за двустранно съдействие бяха откроени индустриалното произвеждане, туризмът, осведомителните технологии, сигурността и военното образование.

Даниела Джурович изрече благодарност за експертната и политическа поддръжка, която България оказва на Черна гора в европейския път на страната.

Българският президент и ръководителят на черногорския парламент бяха единомислещи, че отличното институционално съдействие би трябвало да продължи, без значение от темпа на политическите процеси в двете страни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР