Черен петък. Убийствени промоции. Невиждани намаления. Или просто ден, когато

...
Черен петък. Убийствени промоции. Невиждани намаления. Или просто ден, когато
Коментари Харесай

Преди Черния петък: полезни съвети при пазаруване онлайн

Черен петък. Убийствени промоции. Невиждани понижения. Или просто ден, когато потребителите имат късмет да се снабдят с мечтаните артикули на преференциални цени. Европейският потребителски център ни дава няколко значими съвета при онлайн извършване на покупки преди идния Черен петък, който тази година е на 23 ноември.
 ThinkStock/Getty Images
Уловки при онлайн покупки
В последните години от ден на ден и повече хора се възползват от промоциите, които се пускат на Черен петък. За страдание обаче постоянно има и търговци, които могат да се опитат да ги излъгват. Заради това е значимо потребителите да избират електронни магазини, които познават или авансово са проучили. В адреса на линка би трябвало да има S (https), както и катинарче, което е знак за сигурност. Ако въпреки всичко попаднете на неточен търговец, то може да поискате от банката оборване на заплащането (т.нар. chargeback). Нашият съвет е да го извършите документално, с цел да получите и формален отговор. За тази процедура обаче банката може да начисли такса.
 
14 дни интервал за размисъл
Имате 14 дни интервал за размисъл, в който може да върнете продукта си, платен онлайн. Това важи и в случай че сте го купили на Черния петък (предвидени са изключения за някои поръчки като да вземем за пример резервации в хотел или артикули, свързани с хигиената). След като върнете покупката, търговецът е задължен да ви възвърне заплатената сума в границите на други 14 дни .
 
Повредена стока
Ако тв приемникът или хладилникът, купени на Черния петък, се повредят, имате право да поискате от продавача да ги ремонтира. Гаранцията на всяка стока, купена от търговец в Европейски Съюз, Исландия или Норвегия, е до 2 години. Ако продуктът се скапе, би трябвало да се обърнете точно към продавача, който е длъжен да ви спомага и да го приведе в  сходство с контракта за продажба в границите на 30 дни.-->
 
И още бонус препоръки:
1. Уверете се, че цената е правилно оповестена. Ако пазарувате в евро или друга валута, направете сметката си авансово. Вижте в другите уеб сайтове дали няма да намерите по-евтино тв приемника или тостера, който сте си избрали.
2. Проверете за скрити такси – да вземем за пример за валутен превод, за доставка, за пакетиране.
3. Проверете за задоволително надеждни доказателства, че стоките са безвредни – и това важи освен за материала, от който са направени детските играчки, само че и за вашите облекла или купата за храна на кучето.
4. Прочетете общите условия - значимо е да сте наясно със периода за доставка (обикновено поради Черния петък той е по-дълъг от нормалното), както и за изискванията за връщане на продукта, в случай че не ви хареса или си измененията решението.
5. Знайте своите права, само че и отговорности! Предварителната инспекция и нараснало внимание могат да бъдат началото на една добра инвестиция за деня на огромните покупки. Ако решите, че ще връщате стоката, тя не би трябвало да бъде употребена и е належащо да осигурите безвредното й идване назад при търговеца.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР