Челси уволни мениджъра Греъм Потър, който изкара по-малко от седем

...
Челси уволни мениджъра Греъм Потър, който изкара по-малко от седем
Коментари Харесай

"Челси" уволни Греъм Потър и се насочи към Нагелсман

Челси " уволни мениджъра Греъм Потър, който изкара по-малко от седем месеца в клуба. Сините оповестиха решението ден след загубата с 0:2 от " Астън вила ".

беше назначен с контракт за пет години на 8 септември, като размени уволнения. За седемте месеца, в които беше отпред на отбора, Потър завоюва единствено 12 от 31 мача, а провалянето от " Астън вила " беше 11-о за него във всички шампионати.

" Челси " е на 11-о място във Висшата лига, като изостава с 12 точки от топ 4, макар че даде повече от 550 млн. паунда за нови футболисти в последните два трансферни прозореца.

От " Челси " оповестиха, че Потър се е " съгласил да помогне за гладкото прекосяване " и че Бруно Салтор, който работи с Потър и в " Брайтън ", ще бъде краткотраен треньор на отбора.

" Имаме най-голяма степен на почитание за Греъм като треньор и като човек. Той постоянно е показвал професионализъм и всички сме разочаровани от развоя ", се споделя в известие от притежателите Тод Бьоли и Бехдад Егбали.

" Челси " приема " Ливърпул " във вторник и ще с " Реал " (Мадрид) в Шампионската лига, като първият мач от четвъртфиналите е на 12 април.

" Скай спортс " оповестява, че любимец за поста е Юлиан, който беше уволнен от " Байерн " предходната седмица. Все още не е несъмнено обаче дали германецът ще желае да поеме " Челси " незабавно или ще избра да изчака до края на сезона. Нагелсман беше сменен в " Байерн " точно от Тухел, който стартира сезона отпред на " Челси ".

Би Би Си също показва Нагелсман като любимец, а останалите претенденти са Маурисио Почетино, Зинедин Зидан, Луис Енрике и Антонио Конте, който неотдавна се раздели с " Тотнъм ", а в интервала 2016-2018 беше отпред на сините. Според " Дейли мейл " от " Челси " към този момент са се свързали с представители на Нагелсман.

Уволнението на Потър е 13-ата мениджърска промяна във Висшата лига, което е връх за един сезон. По-рано в неделя " Лестър " се раздели с мениджъра си Брендън Роджърс по взаимно единодушие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР