Челси се класира за 1/4-финалите във ФА Къп след победа

...
Челси се класира за 1/4-финалите във ФА Къп след победа
Коментари Харесай

"Челси" изхвърли "Ливърпул" от ФА Къп

" Челси " се класира за 1/4-финалите във ФА Къп след победа с 2:0 против " Ливърпул " на " Стамфорд Бридж ". Мърсисайдци записаха трета загуба в последните си четири дуела във всички шампионати.

Головете вкараха Вилиан в 13-ата минута и Рос Баркли в 64-ата.

Играчите на Франк Лампард изиграха един доста мощен мач и се възползваха по великолепен метод от неувереното показване на отбраната на " алените ", която позволи осем гола в последните си четири дуела.

Преди да отпадне от " Челси ", " Ливърпул " загуби с 0:1 от " Атлетико " Мадрид в Шампионската лига, а през уикенда претърпя тежко проваляне с 0:3 от " Уотфорд ".

Юрген Клоп стартира без доста от звездите си, като единственият титуляр в офанзива бе Садио Мане, подкрепян от Такуми Минамино и Дивок Ориги. Резервният вратар Адриан стартира като титуляр, само че точно той направи голяма неточност при гола на Вилиан за 1:0.

Снимка: Reuters

Шанс за изява получиха 18-годишният Неко Уилямс и 19-годишният Къртис Джоунс, които бяха с съществена заслуга за достигането на мърсисайдци до този стадий на ФА Къп.

В редиците на " Челси " пък се отличи 18-годишният Били Гилмор, който направи доста мощен мач.

" Челси " поведе в 13-ата минура, който Вилиан изстреля мощно с десния крайник, а Адриан не се намеси добре и разреши на топката да се отбие от ръцете му и да влети в мрежата - 1:0. Пет минути по-късно домакините можеха да удвоят, само че Маркос Алонсо удари греда.

" Ливърпул " опита да вдигне оборотите, само че Кепа Арисабалага направи няколко впечатляващи поредни спасявания при удари на Дивок Ориги и Садио Мане.

До края на първата част " Ливърпул " се засилва. Най-сериозният пропуск направи Ориги, чийто удар беше избавен от Кепа Арисабалага. С една пропусната опция се регистрира и Мане.

Гостите започнаха мудно второто полувреме и в 64-ата минута някогашният състезател на " Евертън " Рос Баркли напредна мощно през центъра, излъга двама играчи в алено и от границата на наказателното поле не остави шансове на Адриан за 2:0.

Снимка: Reuters

В 68-ата минута испанският пазач на " Ливърпул " направи избавяне против Педро, който бе останал самичък против него. Малко по-късно Оливие Жиру удари греда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР