Челси похарчи невероятни пари за нови попълнения, като само тази

...
Челси похарчи невероятни пари за нови попълнения, като само тази
Коментари Харесай

УЕФА готви голяма промяна заради хитрините на Челси

Челси похарчи невероятни пари за нови попълнения, като единствено тази зима дадоха над 300 милиона паунда. Поради тази причина от Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще предложат и вероятно утвърдят значима смяна във финансов аспект за клубовете. Става дума тимовете да дават два разнообразни бюджета - един за съответните си шампионати, както и подобен единствено за евротурнирите.

Gazzetta dello Sport твърди, че концепцията е по този метод да се противодейства на налаганата от Челси напоследък процедура на огромен брой мултимилионни прехвърляния, които обаче не нарушават разпоредбите, въпреки в профил да наподобява по този начин.

С новия си притежател лондончани нападнаха пазара и накупиха много играчи, договаряйки ги се против огромни суми. Английският клуб обаче съумява да заобиколи рестриктивните мерки за финансовия феърплей, като подписва дългогодишни договори с въпросните състезатели и досегашните им клубове. Това включва и разсрочване на заплащането на трансферните суми за дълъг интервал от сезони - в някои случаи по седем-осем, като по този начин цялата сума бива разпределяна напред във времето.

Това е допустимо поради законодателството във Англия, което дава опция на спортисти умерено да подписват с клубове за доста над считаните за обикновено оптимален период от 5 години.

Понеже от УЕФА не могат да трансформира законите в съответните страни, в този момент проектът е отсега нататък всеки клуб да бъде длъжен да показва два разнообразни бюджета - един за вътрешното си състезание и втори, който е единствено за европейските шампионати. Именно във втория ще бъде наложено ограничаване да няма договори с дължина над 5 години.

Очаква се този план да бъде гласуван по време на идващия Изпълком на евроцентралата на 4 април в Лисабон. Ако бъде признат, той ще влезе в действие от идното лято. Той обаче няма да важи за към този момент подписаните покупко-продажби, което значи, че Челси няма по какъв начин да бъде глобен.

Ammortamenti nel calcio, da luglio la Uefa cambia: la mossa Chelsea sarà fuori legge
— La Gazzetta dello Sport (@Gazzetta_it)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР