Челси победи убедително Уотфорд с 3:0 на “Стамфорд Бридж в

...
Челси победи убедително Уотфорд с 3:0 на “Стамфорд Бридж в
Коментари Харесай

Челси се настани на трета позиция след класика срещу Уотфорд

Челси победи безапелационно Уотфорд с 3:0 на “Стамфорд Бридж ” в дуел от предпоследния 37-и кръг на Премиършип. Лондончани извършиха задачата си по превъзходен метод и съвсем несъмнено ще вземат участие в Шампионската лига през идващия сезон.

Мачът не стартира по най-хубавия метод за „ сините “ – в 8-ата минута вратарят на Кепа сподели най-хубавото от себе си, отразявайки по страховит метод мощен изстрел с глава на Трой Дийни. Минута по-късно Н`Голо Канте получи травма и се наложи да напусне терена, а на негово място се появи Рубен Лофтъс-Чийк.

След нулево тъждество през първото полувреме точно Лофтъс-Чийк съумя да разпечата вратата на гостите в 48-ата минута, когато се възползва от подаване на Еден Азар и с глава прати топката в мрежата на „ стършелите “. Две минути по-късно „ сините “ нанесоха нов удар и още веднъж след центриране на Азар от корнер стигнаха до втори гол, а негов създател стана Давид Луис с глава. „ Сините “ не смятаха да стопират дотук, сътвориха още положения и стигнаха до трети гол ¼ час преди края – Педро изведе хитро Гонсало Игуаин зад отбраната на гостите и аржентинецът съумя да трансферира вратаря Бен Фостър.

Благодарение на тази победа Челси се настаниха на трето място в класирането. Отборът на Маурицио Сари има 71 точки, четвъртият Тотнъм една по-малко, Арсенал е с 66 и по-късно през днешния ден посреща Брайтън. Манчестър Юнайтед през днешния ден записа тъждество 1:1 в гостуването си на Хъдърсфийлд и е шести в подреждането, към този момент без шансове за място в Шампионска лига. В последния 38-и кръг Челси гостува на Лестър Сити. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР