Челси победи Манчестър Сити с 2:1 в последния мач от

...
Челси победи Манчестър Сити с 2:1 в последния мач от
Коментари Харесай

Челси направи Ливърпул шампион след победа над Манчестър Сити

Челси победи Манчестър Сити с 2:1 в последния мач от 31-ия кръг на британската Висша лига. Този резултат донесе 19-ата купа за Ливърпул. Мърсисайдци за първи път стават първенци на Висшата лига.
 На живо, Челси - Манчестър Сити онлайн
Челси - Манчестър Сити 2:1, Уилиан бележи от дузпа

Ливърпул може да стане първенец след този мач

Манчестър Сити контролираше играта на пръв взор. Домакините бяха групирани добре откъм гърба и при всяка опция тръгваха на контраофанзива. Все отново " жителите " стигнаха до едно съществено състояние. Удар с глава на Фернандиньо под гредата беше прелестно избавен от Кепа.

След няколко благоприятни условия за Челси, домакините означиха първия гол в мача. Пулишич се възползва от недоразумение сред Гюндоган и Менди, самичък надбяга цялата отбрана на противника и беше безмилостен против Едерсон в 36-а минута за 1:0.
 Снимка 485409
Източник:

Второто полувреме стартира още веднъж с напън за Сити. В 55-ата минута Кевин де Бройне извърши превъзходно фаул, забивайки топката в десния ъгъл на вратата на Кепа за 1:1. Минута по-късно Рахийм Стърлинг, останал напълно самичък уцели дясната греда на Челси.

Увлечени в офанзива гостите позволиха да бъдат контрирани. На два пъти Мейсън Маунт беше покрай втори гол. Вторият път Кайл Уолкър извади топката пред голлинията от невъзможна позиция.
 Снимка 485408
Източник:

В 77-ата минута вратарят Едерсон и Фернандиньо направиха невероятни спасявания. През ВАР беше открито, че Фернадиньо е извадил топката от вратата с ръка. Дузпа и червен картон. Уилиан стреля високо в ъгъл за 2:1 и дефинитивно завърши със разногласието за купата на Англия.

До края Челси имаше повече шансове за трети гол, в сравнение с Сити да изравни. Едерсон направи едно ужасно избавяне след удар на резервата Педро в добавеното време.

Челси има към този момент 54 точки и е на точка за третия Лестър. Манчестър Сити е с 63 точки и не може да доближи и на доктрина новия първенец Ливърпул, който има 86 точки.
 Снимка 485413
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР