Чехкинята Катержина Синиакова стана шампионка на турнира по тенис на

...
Чехкинята Катержина Синиакова стана шампионка на турнира по тенис на
Коментари Харесай

Катержина Синиакова завоюва първа титла на трева в кариерата

Чехкинята Катержина Синиакова стана шампионка на шампионата по тенис на трева в Бад Хомбург (Германия) от сериите УТА 250 с награден фонд от 259 303 хиляди $.

На финала Синиакова победи италианката Лучия Бронзети с 6:2, 7:6(5) за 96 минути и завоюва четвърти трофей в кариерата си.

Чехкинята даде единствено два гейма на съперничката си в първия сет, а при започване на втория срещата беше прекратена поради дъжд.

Победата беше отличен завършек на седмицата за номер 1 на двойки в международната класация, която игра едвам третия си шампионат, откакто се възвърне от травма на китката. Синиакова е под номер 52 на сингъл и нямаше победа от шампионата в Индиън Уелс насам. В Маями тя получи травма на дясната китка в първия кръг против Клеър Лиу и не игра до " Ролан Гарос ".

Единственото съмнение на Синиакова пристигна, когато тя сервираше за успеха при 6:2, 5:3. Чехкинята позволи две двойни и две непредизвикани неточности, с цел да загуби подаването си. В тайбрека обаче тя поведе с 6:2, Бронзети избави три мачбола, само че със 7:5 Синиакова затвори срещата и взе първата си купа на трева. Тя приключи дуела с 16 печеливши удара и с 27 непредизвикани неточности.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР