Чехия затяга мерките за хората, пристигащи от България. Новите правила

...
Чехия затяга мерките за хората, пристигащи от България. Новите правила
Коментари Харесай

Чехия с нови правила за пристигащи от България

Чехия стяга ограниченията за хората, идващи от България. Новите правила са в действие, тъй като страната ни е в групата от страни с висок риск.

Неваксинираните ще би трябвало да имат два PCR теста – един, изработен най-вече 72 часа преди пътуването, и още един сред 5-ия и 7-ия ден след идването в Чехия. Отпада опцията за влизане в Чехия с бърз антигенен тест.

Няма ограничавания за деца под 12 години и за имунизирани жители със " зелен документ ". Всички обаче би трябвало да попълнят формуляр на пътуващия. Мерките не важат за директно прекосяване до 12 часа.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Считано от 24 октомври 2021 година, неделя, Германия вкарва нов...

Самата Чехия се бори с новата Covid вълна. В страната има голям растеж на новозаразените, като броят им надмина 6000 за денонощие. Това е най-големият брой инфектирани от началото на април.

Властите стегнаха противоепидемичните ограничения, с цел да лимитират разпространяването на болестта. Маските на закрито са наложителни, а влизането в питейни заведения и заведения за хранене става единствено след показване на зелен документ.

Безплатните проби за Covid ще могат да се употребяват единствено от хора под 18 години, както и за тези, които не могат да бъдат имунизирани по медицински аргументи.

Над половината от популацията на 10-милионната страна към този момент е имунизирано – 6,06 млн. души са с цялостен имунизационен курс.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР