Чехия и САЩ подписаха съвместна декларация за укрепване на сътрудничеството

...
Чехия и САЩ подписаха съвместна декларация за укрепване на сътрудничеството
Коментари Харесай

Чехия и САЩ подписаха съвместна декларация за сигурността на 5 Джи мрежите

Чехия и Съединени американски щати подписаха взаимна декларация за подсилване на съдействието си за сигурността на 5 Джи (5G) мрежите, съобщи Асошиейтед прес.

Чешкото държавно управление заяви, че документът е бил подписан от премиера Андрей Бабиш и държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо.

Декларацията се подписва сега, когато Съединени американски щати водят битка по целия свят против китайската компания Хуавей, най-големия снабдител на съоръжение за мрежова инфраструктура. Вашингтон обаче се притеснява от връзките й с държавното управление в Пекин.

Тръмп стопира шерването на информация с европейските страни, които работят с Хуавей

"Защитата на информационните мрежи от спиране или манипулиране и гарантирането на правото на персонален живот и самостоятелните свободи на жителите на Съединени американски щати и Чехия са от жизненоважно значение, с цел да се подсигурява, че нашите жители ще могат да се възползват от забележителните стопански благоприятни условия, които дава 5 Джи мрежата ", се споделя в документа. Той съдържа и правила за справяне със закани и гарантиране на сигурността на идващото потомство мобилни мрежи, създадени от специалисти по киберсигурността от десетки страни на среща на високо ниво, която се организира предходната година в Прага.

Чешката организация по киберсигурност към този момент предизвести да не се употребяват артикули на китайските компании Хуавей и Зи Ти И, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР