че от самото начало западните страни не са възнамерявали да

...
че от самото начало западните страни не са възнамерявали да
Коментари Харесай

Китай разчете в думи на Меркел признание, че Западът никога не е считал Русия за партьор

че през цялото време западните страни не са възнамерявали да предизвикват осъществяването на Минските съглашения, демонстрира, че Западът в никакъв случай не е гледал на Русия като на сътрудник в разговора . Това оповестява ТАСС, цитирайки публикация на китайският всекидневник " Глобал таймс ".

" От настояването за Минските съглашения до подклаждането на продължаващия спор сред Москва и Киев, Западът се пробва да изтощи и сдържи една страна, която счита за противник, посредством старания за отсрочване, без значение дали очевидни или не. Той в никакъв случай не е гледал същински на Русия като на сътрудник в разговора ", написа редакцията на изданието.

" Меркел в действителност удостовери (в изявление за Die Zeit) нещо, което западните политици не желаят да признаят по отношение на Минските съглашения - те бяха просто спирачка, с цел да се завоюва време за Украйна и Запада , а западните страни в никакъв случай не са полагали действителни старания за разрешаване на разликите с Русия по украинската рецесия ".
 Меркел признава провали в отбранителната политика
Меркел признава провали в отбранителната политика

Бившият немски канцлер желае решение на войната в Украйна посредством договаряния, само че отхвърли " диктаторски мир "

" Това, което съобщи някогашният немски водач, смъкнаха и последното останало парченце от " другарската " маска, която някои западни страни си поставят по отношение на Русия . В очите на някои западни страни Русия е просто дипломатически и политически " чужденец ", написа " Глобал таймс ".

След държавния прелом в Украйна през февруари 2014 година започнаха всеобщи митинги в източната част на страната, където рускоезичното население не беше според с новия курс на Киев. В отговор в средата на април същата година украинските управляващи започнаха военна интервенция в Донбас с авиация и бомбардировки на жилищни региони. Минските съглашения, реализирани през 2014-2015 година, се очакваше да обезпечат основата за споразумяване на спора в Донбас. Те бяха подписани с посредничеството на ОССЕ, Русия, Германия и Франция, напомня ТАСС.

В изявление за немския седмичник Die Zeit, оповестено на 7 декември, Меркел показва, че сключването на Минските съглашения е опит да се даде време на Украйна да се укрепи. Тя твърди, че на всички е било ясно, че спорът е замразен и казусът не е решен, " само че това даде на Украйна скъпо време " . Меркел изрази подозрение, че тогава страните от НАТО са били в положение да окажат поддръжка на Киев в степента, в която го вършат в този момент.
 Путин се забавлява, че Западът го вини за всички беди по света
Путин се забавлява, че Западът го вини за всички беди по света

Руският президент щял да си " поговори съществено " със западните страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР