Че е жега, жега е. Че я чакахме през цялата

...
Че е жега, жега е. Че я чакахме през цялата
Коментари Харесай

Няма грешка! Термометърът сочи едно и също и в Пловдив, и в Дубай

Че е горещина, горещина е. Че я чакахме през цялата дълга зима, чакахме я. Но въпреки всичко времето можеше да се задоволи с градуси към 30 и да не ни тормози чак толкоз, оплакаха се пловдивчани. И по какъв начин да не се оплакват? Оказва се, че в 17 ч температурата и под тепетата, и в обичайно жежкия Дубай е една и съща - 36 градуса:



И това не е всичко - опасни горещини се задават в цялата страна и в четвъртък, 13 юли, сочи картата на Национален институт по метеорология и хидрология. Максималните температури ще скочат до 38°-41° тук-там, предизвестяват синоптиците. 

Оранжев код за рисково високи температури е разгласен за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен и Ямбол. 

В останалите елементи на страната оповестеният от синоптиците код е жълт. Там температурите ще доближат 36-37 градуса, предизвестяват синоптиците.

Все отново да не се оплакваме - българи на остров Крит се " похвалиха " с 40-градусова горещина:



Но и това не е нищо спрямо съвсем 50-градусовия пъкъл в Сарагоса, Испания, на който се натъкнаха наши интернационалните водачи:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР