Чаят може да провокира появата на рак, заяви ендокринологът Зухра

...
Чаят може да провокира появата на рак, заяви ендокринологът Зухра
Коментари Харесай

Горещият чай може да провокира появата на рак

Чаят може да предизвика появяването на рак, съобщи ендокринологът Зухра Павлова в своя Инстаграм, оповестява БГНЕС.

Тя означи, че ракът на хранопровода е " национална болест " на народите, които пият огромни количества топли питиета. Горещият чай изгаря гърлото, което може да докара до недъгавост на лигавиците.

Павлова удостовери думите си с проучване на учени, които в продължение на 10 години наблюдават група хора в североизточната част на Иран.

През този интервал рак на хранопровода е открит при 328 души, като в 90% от случаите се разболяват тези, които пият минимум 700 мл доста парещ чай дневно.

Идеалната температура на тази напитка, както отбелязва ендокринологът, е 60 градуса.

" При нея чаят е парещ, само че не пари. Как можете да разберете дали температурата е вярна? Уви, нямам по-мъдър съвет, с изключение на да опитате водата с пръст. Ако можете да я понесете, можете да пиете ", сподели тя.

В същото време тя напомни неповторимите детоксикиращи свойства на чая - тази напитка оказва помощ за премахването на нездравословните субстанции от тялото, а някои типове чай са потребни при бъбречни болести.

Храна обаче не би трябвало да се употребява с тази напитка, защото това ще отстрани потребните субстанции от тялото, намалявайки количеството калций, витамини А и В.
Най-добре е да пиете чай един час след хранене

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР