Чаят има безброй почитатели по целия свят. Но освен приятен

...
Чаят има безброй почитатели по целия свят. Но освен приятен
Коментари Харесай

Споделете и спечелете: Имате ли любим чай?

Чаят има безчет фенове по целия свят. Но с изключение на прелестен на усет, той носи изключителна изгода за положителното положение на организма. Зелен чай, черен, билков, плодов...кой е обичаният ви чай...

Има проучвания, съгласно които антиоксидантите в чая може да спомогнат в предварителната защита против редица типове ракови болести, в това число засягащите млечните жлези, тънкото черво, панкреаса, черния дроб, яйчниците, простатата, дебелото черво, кожата, белите дробове, хранопровода, стомаха и устната празнина.

Немалко изследвания навеждат на мисълта, че тази топла напитка може да помогне освен в профилактиката, само че и в лекуването на към този момент зародили онкологични болести. Чаят е с доста висока дарба за заличаване на свободните радикали в кислорода. (т. нар. O.R.A.C. – Oxygen radical absorbance capacity). Това на процедура значи, че той оказва помощ на организма ни да унищожи свободните радикали, които могат да увредят ДНК-то ни и които са фактор за появяването на онкологични болести, сърдечносъдови болести и невродегенеративни проблеми. Смята се, че това може би е повода, заради която феновете на билковата напитка са с по-нисък риск от инфаркт и дегенеративни проблеми.
Има и научни данни, които свързват пиенето на чай с понижен риск от развиване на паркинсон – и при мъжете, и при дамите. Друга добра вест е, че билковата напитка може да ни помогне да запазим тънка талията си. Според научно проучване: хората, които постоянно употребяват чай, имат по-тънка обиколка на кръста и по-нисък показател на телесната маса, съпоставено с ограниченията на хора, които не обичат чай. Има откриватели, които считат, че постоянната консумация на чай снижава заплахата от развиването на метаболитен синдром (той се свързва с появяването на диабет, артериални проблеми и инфаркт). Някои учени са на мнение, че чаят може да увеличи физическата ни устойчивост. Съдържащите се в зеления чай антиоксиданти – катехини – пък усилват способността на организма да изгаря мазнини, употребявайки ги за гориво.
 
Топ 6 на чайовете:
 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР