Чаят е една от най-популярните напитки на цялата земя. Така

...
Чаят е една от най-популярните напитки на цялата земя. Така
Коментари Харесай

Всичко за зеления чай, което е важно да знаеш

Чаят е една от най-популярните питиета на цялата земя. Така да вземем за пример известният китайски зелен чай през днешния ден се нарежда освен като освежаваща напитка, само че и като лекарство, което може елементарно да се отрази на благосъстоянието на индивида в най-положителен метод. Зеленият чай в действителност е в положение да възстановява на апетита, както и да помогне в процеса на намаляване, само че в това отношение има много разнообразни отзиви. Ето за какво през днешния ден ще разсеем митовете и ще разкажем за изгодите от зеления чай, също по този начин и за вредата, която може да донесе. Ще се научим по какъв начин вярно да подготвяме тази благородна напитка.

Полезните свойства на зеления чай са известни от дълго време - суровините се събират по специфичен метод, напълно друг от метода на подготвяне на черен чай. Зеленият чай се суши, само че в множеството случаи не минава през ферментация, което значи, че не се получава в допълнение окисление, което не всеки път е от изгода за деликатните чаени листа.

Разбира се, когато става дума за това по какъв начин зеленият чай има благоприятен резултат върху човешкото тяло, преди всичко се визират широкомащабни проучвания. Вече е потвърдено, че постоянната консумация на първокласен зелен чай удължава живота приблизително със 7 години. Освен това измежду тези, които обичат тази напитка, броят на заболелите от рак е с към 30% по-малко. Само това е задоволително, с цел да може този чай да се появи във вашата диета допустимо най-често.

Вредата от зеления чай е много противоречива, защото по-често такива артикули могат да бъдат непрепоръчителни единствено за тези от нас, които имат самостоятелна реакция. Разбира се, зеленият чай може да навреди, в случай че се употребява в несъразмерни количества, само че ще приказваме за това малко по-късно.

Ползата е просто явна - зеленият чай спомага за отстраняването на непотребния холестерол от кръвта, което значи, че той предотвратява разнообразни сърдечни болести, свързани с атеросклероза и холестеролни плаки. Освен това има добър резултат от напитката и върху черния дроб, затлъстяването на черния дроб при постоянното потребление на тази напитка е малко евентуално. Еластичността на съдовете се усилва. Тъй като зеленият чай има доста деен физически състав, той може да работи като мощен антиоксидант, който сполучливо се бори против общото стареене на тялото.

Зеленият чай за загуба на тегло се употребява от епохи - той възстановява метаболизма, заради което има редовно понижаване на тежестта. Тъй като по-голямата част от процесите, които се случват в тялото ви, се стабилизират, то стартира да употребява точното количество сила и я изразходва вярно, което значи, че към този момент не би трябвало да се бори с несъразмерен вкус. С помощта на тази чудесна напитка можете да се отървете от непотребните соли в тялото.

 Зелен чай

Зеленият чай оказва помощ на мускулите на сърцето, като ги принуждава да работят по-активно и да подобрят тонуса. Трябва да се означи, че Япония - страната, в която зеленият чай е изключително известен, е с най-ниският % на хората, страдащи от хипертония.

Витаминният и минерален състав на елементарните зелени листа прави съществено усещане. Зеленият чай съдържа мед и йод, има доста калий и цинк, в допълнение и витамини В1 и В2, както и витамин С и РР, витамин К. Има и антибактериални свойства.

Както към този момент казахме, методът, по който се подготвя тази напитка, разрешава да се резервира оптималната изгода. Тъй като има доста цинк, този чай е безспорно антиканцерогенен. Известно е, че зеленият чай даже в суха форма предотвратява гаденето и токсикозата, морската болест.

Ползата от зеления чай се състои и в това, че той несъмнено е тонизираща напитка без нормалния и доста нападателен кофеин. В чистата си форма чаят има освежителен резултат, тонизира, само че визира по-нежно човешкото тяло и централната нервна система. Също по този начин в зеления чай има кофеин, теобромин, теофилин. Ако със зеления чай не се злоупотребява, ще чувствате добре, ще можете да водите деен метод на живот.

Ако обаче пиете зелен чай в доста огромни количества, това може да докара до предозиране и вследствие на това - проблеми и със сърдечносъдовата система, бодърствуване. В края на краищата човешкото тяло просто привиква с резултата на стимулиращите субстанции с удивителна скорост. Ето за какво, с цел да се избегне увреждането, най-добре е да се пие в задоволително количество, което не надвишава нормите. Освен това, в случай че приказваме страничните резултати от зеления чай, би трябвало да споменем пурините, които се съдържат в тази напитка. Известно е, че пурините образуват урея с отровни субстанции. Колкото повече са насъбраните пурини в тялото, толкоз по-лоша е уреята. Освен това пурините могат да причинят подагра. Много хора, страдащи от ревматични болки или артрит, не би трябвало да пият зелен чай, преизпълнен нормата.

Ползите от зеленият чай са явни за всички, които са решили да водят верен и здравословен метод на живот. Освен това този чай съдържа голямо количество витамини и микроелементи спрямо всеки различен тип чай, а също така ще бъде доста по-полезен, тъй като е доста на ниска цена като превантивна мярка против редица болести.

Да не приказваме, че зелен чай оказва помощ при потоотделянето и може да бъде потребен при висока температура, тресчица. Налице е също и фактът, че този чай може да помогне за разрешаването на някои от проблемите, свързани с храносмилането и стомашно-чревния тракт. Този чай е най-добре да се пие при болести на черния дроб и панкреаса, както и при болести на жлъчния мехур.

 Полезен чай

В допълнение, може да се каже, че зеленият чай оказва помощ да се отървете от обсесивни и депресивни положения. Обхватът на питателните субстанции, които се включват в чая, доста добре въздейства върху нервната система. Тази напитка е толкоз неповторима, че свойствата на листата от чая от дълго време се преглеждат в детайлности освен от кулинарията, само че и като доста потребен козметичен артикул. Днес екстрактът от зелен чай е включен в доста артикули за разкрасяване, защото изцяло подмладява и покачва тонуса на кожата. Някои медикаменти също се вършат въз основата на зелен чай и това не е изненадващо.

Не се предлага да се пие зелен чай при стомашни язви, защото води до бързо повишение на киселинността и може да настъпи мощна болежка.

Що се отнася до качеството на зеления чай, първо, би трябвало да обърнете внимание на следните неща. Добрият зелен чай в никакъв случай не се продава в пликове и не е натрошен. Скъпият, първокачествен зелен чай е изсушен с цялото листо, а при запарването то би трябвало да се обърне изцяло. Освен това би трябвало да се означи, че пазаруването на чай в пликове и торбички не си заслужава, без значение какъв брой коства. Всъщност, подобен зелен чай е просто брак след обработката. Добрият зелен чай няма да се разпадне, в случай че не го смелите сами. Ето за какво потърсете натурален, първокачествен зелен листен чай, който няма да е съмнително на ниска цена. Разбира се, пазаруването е най-добре в магазините за чай, а не в останалите вериги. Е, в случай че имате опция да видите и суровината - това би трябвало да изключва всевъзможни резници на листа, начупени части чаени листа и по този начин нататък. Ако наличието на такива примеси в зеления чай е повече от 5%, уви, не може да се приказва за високо качество.

Предимствата на зеления чай също зависят в огромна степен от вярното предпазване. Съдовете, в които чаят би трябвало да се съхранява, не би трябвало да имат външни миризми, т.е. най-добре е да се употребява стъкло, което е херметически запечатано. Необходимо е чаят да се съхранява при стайна температура с естествена мокрота, а потребният зелен чай ще остане по този начин за доста дълго време.

Рецепти за зелен чай

Преди да ви споделим по-обстойно предписания за приготвянето на зелен чай, си коства да обърнем внимание по какъв начин да го подготвим вярно. На първо място, помислете, че чешмяната вода за подготовката на същински зелен чай не е подобаваща въобще. Значително ще се скапе освен усетът, само че и цветът на напитката. В чайника има доста по-малко количество чаени листа, в сравнение с за черен чай. Освен това би трябвало да обърнете внимание, че какъв брой по-деликатни са листата от този тип чай, толкоз по-бързо се подготвят те. Трябва да се вземе и поради фактът, че е допустимо тази вкусна и благородна напитка да се скапе с вряла вода. Трябва да се подготви, тъй че водата да не доближава 85 градуса.

 Зелен чай

Сега пробвайте да извършите апетитен зелен чай.

За него ще имате потребност от следните съставки:

- листа зелен чай - 1 ч.л. без връх;

- свеж лимон - 1 парче;

- Филтрирана и питейна вода - 500 мл

Рецептата за готвене:

Първо, би трябвало да сложите вода на огъня и най-удобно е да не извършите това в чайник, а в тенджера, с цел да видите дали водата ще стартира да кипи. След като първите дребни мехурчета стартират да се появяват, незабавно би трябвало да изключите водата. Трябва да стартирате чайника от вътрешната страна с вряща вода, по-късно сложете листата зелен чай в него, след което заварете и незабавно разлейте течността по чашите, в които е подложен лимонът.

Това е всичко! Правилно приготвеният зелен чай е наслаждение за сетивата и здраве за тялото.

Прочети още каква е дневната норма за консумация на зелен чай.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР