ChatGPT вече всява хаос в живота на хората Емил Василев

...
ChatGPT вече всява хаос в живота на хората Емил Василев
Коментари Харесай

7 начина, по които ChatGPT може да се използва като ежедневен помощник

ChatGPT към този момент всява безпорядък в живота на хората

Емил Василев преди 1 минута 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 20:13 | 09.04.2023

Джамбази употребяват подправени тонколонки на JBL с цел да крадат коли

АвтомобилиИван Давидов - 9:34 | 08.04.2023

12-те най-здрави коли от последното десетилетие. Според J.D. Power, Consumer Reports, Repair Pal

IT НовиниДаниел Маринов - 19:21 | 08.04.2023

Чисто нови SpaceX спътници падат от небето и предизвикват огромни главоболия на Илон Мъск

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

От момента на общественото им пускане, хората употребяват чатботове с изкуствен интелект, с цел да им оказват помощ при основаването на разнообразни планове, а тук ще намерите сбирка от образци за ChatGPT, които демонстрират защо може да се употребява инструментът.

Не очаквайте доста неща от този лист да ви смаят. ChatGPT-4 може към този момент да е стартирал, внасяйки обилни актуализации в качествата на творението на OpenAI, само че изкуственият разсъдък към момента е в релативно начален етап и е податлив да позволява неточности. Освен това не е доста автентичен – доста от образците за работата на ChatGPT са просто неприятни копия на съществуващи творби (което е разумно, когато се има поради по какъв начин работят огромните езикови модели).

1. Създаване на игри – Sumplete

Едно от най-готините неща, които сме виждали да се основават благодарение на ChatGPT, е цяла игра, която в действителност можете да играете онлайн и сега. Нарича се Sumplete и е нещо като судоку, само че не тъкмо.

В Sumplete би трябвало да премахвате цифри в решетка, тъй че редовете и колоните да доближат (или да се съберат) до целевите цифри. На по-ниските равнища решетката е много дребна и пъзелите не са прекомерно предизвикателни, само че на най-трудното равнище Master ще би трябвало да се справите освен с решетка девет на девет, само че и с такава, която е цялостна с позитивни и негативни цифри, което трансформира намирането на верния отговор в същински пъзел.

Освен това този противник на Wordle е изключително забавен, защото е основан единствено за няколко часа от ChatGPT с известна помощ от индивида, който го е „ измислил “, Даниел Тейт. Чатботът освен е предложил концепцията, само че е оказал помощ и за основаването на кода на Sumplete. Въпреки това, макар че Тайт омаловажава присъединяване си въз основа на личните си старания, евентуално е бил нужен огромен гений от негова страна – освен да разбере кода и какво би трябвало да се поправи в него, само че и по какъв начин да формулира подканите, с цел да получи верния отговор.

Въпреки че можете сами да се опитате да създадете игра в ChatGPT, не очаквайте да създадете съперник на Wordle като Sumplete от първия си опит, или даже от стотния. Все отново ще са ви нужни известни знания в писането/редактирането на код.

2. Писане на писма/обжалвания на санкции

Това е мисълта, която е хрумнала на няколко души, които са се обърнали към ChatGPT, с цел да им помогне да оспорят санкциите си за паркиране да спестят пари. Съобщава се, че Мили Хоултън, студентка в Обединеното кралство е употребила ChatGPT, с цел да изпрати писмо до градския съвет на Йорк, което ги е убедило да отдръпват санкция от 60 паунда, а Шон Босли, водач от Обединеното кралство, е употребявал ChatGPT, с цел да понижи санкцията си за прекъсване на летище Гатуик в Лондон от 100 на 15 паунда.

Все отново, ChatGPT не всеки път ще ви помогне да спестите пари, изключително в случай че не ревизирате два пъти дали написаното от него не се е отклонило от концепцията ви, само че като се има поради какъв брой бързо и елементарно е да накарате чатбота да изготви такова писмо вместо вас, евентуално си коства да опитате. В най-лошия случай въпреки всичко ще би трябвало да платите санкцията, само че най-малко няма да загубите доста от времето си, с цел да се борите с нея.

3. Създаване на ТВ шоута – Nothing, Forever

Лара Левингтън, водеща на BBC Click, употребява ChatGPT, с цел да напише документален филм, в който разказва по какъв начин изкуственият разсъдък може да промени всекидневието ни и проблемите, които го стопират. В другия завършек на спектъра са „ телевизионни излъчвания “ като „ Nothing, Forever/Нищо, вечно “ – подигравка на „ Сайнфелд„, написана от изкуствен интелект.

Nothing, Forever служи като отлично предизвестие за какво може би би трябвало да помислите два пъти дали да разчитате на публицист с изкуствен интелект. Макар че сегментите и шегите на предаването може да имитират хумора на Сайнфелд, постоянно безсмисленото комбиниране на думи и непоследователните настройки оказват помощ на предаването да избегне смешното и вместо това да навлезе в неуместна територия. Освен това предаването към този момент един път е било неразрешено в Twitch, откакто е основало сегмент, който е бил трансфобски и хомофобски – случай, за който основателите се извиняват и упрекват, че за малко са минали към различен чатбот-писател, откакто ChatGPT е страдал от спирания в работата си. ИИ не може да мисли сериозно и неговите текстове могат да бъдат елементарно манипулирани от всевъзможни пристрастия в техния набор от данни, тъй че се уверете, че деликатно проверявате и редактирате всичко, което ИИ създава, преди да го пуснете онлайн.

4. Намиране на неща посредством неразбираеми препратки

Има аргументи „ за “ и „ срещу “ потреблението на чатботове с изкуствен интелект като търсачки, само че едно от преимуществата им е, че могат доста по-добре да сглобяват частична информация, с цел да показват по най-хубавия метод това което търсите. Това може да бъде извънредно потребно, в случай че си спомняте фрагменти от кино сцена, странни редове от ария или някаква друга леко неразбираема, само че характерна детайлност, която не е името на това, което желаете да видите.

В случая, в случай че употребявате Гугъл, с цел да потърсите „ Кой е филмът, в който основният воин тренира с малко зелено извънземно в тресавище “, първата рекомендация за филм, скрита измежду смесицата от резултати, е Labou – филм от 2008 година за деца, които търсят богатство в залива на Луизиана. Сигурно има тресавище и странни същества, само че това надали е филмът, за който си мислите.

Вместо това, в случай че зададете същия въпрос на ChatGPT, той ще предскаже, че филмът, за който си мислите е „ Междузвездни войни: Епизод V „ Империята отвръща на удара “ и това е по този начин.

5. Издаване на книги

ChatGPT не е единствено в света на филмите, само че може да основава и книги и магазинът на Kindle към този момент е залят от стотици книги, основани от ИИ. Този напор се дължи частично на простата услуга за самопубликуване на Amazon, която към момента не е разгледала потреблението на ИИ или ChatGPT в своите насоки за издание.

Създаването на книги по този метод може да наподобява безобидно и потребен метод най-сетне да превърнете концепцията, която се върти в главата ви, в приключен артикул, само че книгите с изкуствен интелект към този момент се сблъскват с много несъгласия.

На първо място е въпросът за собствеността. Някои настояват, че този който е дал задачата на ChatGPT да направи съответната книга е притежател на книгата, други споделят, че това е OpenAI, защото тя е основала ChatGPT, а трета група твърди, че никой не е притежател на книгата, базирайки се на решение от 2016 година, в което се взема решение, че никой не е притежател на творбите, направени от безчовечен същества. Освен това изкуственият разсъдък в действителност не основава нищо, а единствено употребява и заимства хрумвания от сходни творби, върху които е бил подготвен, тъй че четвъртата група може да твърди, че книгата, основана от изкуствен интелект, принадлежи на създателите, които ChatGPT е копирал.

Този образец с ChatGPT се сблъсква и с различен проблем: Книгите основани от изкуствен интелект нормално не са толкоз положителни. Освен в случай че човек не я прегледа, с цел да поправи възможни неточности, тя евентуално ще бъде цялостна с нелепости и клишета, които могат да доведат до много неубедително четиво.

6. Писане на текстове за песни

Друг образец за писане: можете да употребявате ChatGPT, с цел да си помогнете да напишете песни, въодушевени от обичаните ви музиканти. Въпреки че, както и при горните образци, резултатите са в най-хубавия случай смесени. В съответния случай един човек е помолил ChatGPT да генерира нова ария в стила на Ник Кейв и по мнението на индивида, тя е „ гадна “.

Песента следва типичната за Кейв приложимост на мрачни религиозни облици, въпреки че съгласно него в нея липсва „ достоверното човешко прекарване “, което подхранва положителните креативен инициативи.

7. Планиране на мечтаната отмора

ChatGPT е потребен освен за писане, само че с помощта на листата със съвместими приставки можете да го употребявате и за осъществяване на задания като обмисляне на мечтаната си отмора.

С помощта на приставките на Expedia или Kayak можете да получите хрумвания за дестинации за отмора, да намерите полети, които дават отговор на вашите потребности, да намерите евентуални варианти за хотел и даже да намерите действия, които да вършиме, до момента в който сте на мечтаната дестинация.

Въпреки че в случай че разчитате на този образец с ChatGPT, с цел да резервирате пътешестване, можете да изпробвате и приставката Speak, която се разказва като „ езиков преподавател с изкуствен интелект “. По този метод, когато пристигнете на местоназначението си, можете да се опитате да говорите локалния език или най-малко да знаете някои съществени изречения, които да ви оказват помощ да се справите, когато нямате достъп до онлайн инструмент като Google преводач, да вземем за пример.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР