Частни студентски заеми: 4 полезни факта, които трябва да знаете

...
Тъй като цената на висшето образование продължава да расте, много
Коментари Харесай

Тъй като цената на висшето образование продължава да расте, много студенти се обръщат към частни студентски заеми, за да помогнат за плащането на образованието си. Въпреки че федералните студентски заеми често са предпочитана опция поради уникалните защити и благоприятните условия за кредитиране, които предлагат на кредитополучателите, не всеки отговаря на условията за федерални студентски заеми. В много случаи тези заеми може да не са достатъчни, за да покрият всичките ви разходи за обучение или училище.

След като изчерпите всичките си опции за федерален заем — или ако просто не отговаряте на условията — частните студентски заеми могат да бъдат ценен ресурс. Тези заеми обикновено се предлагат от частни финансови институции като банки, кредитни съюзи и онлайн заемодатели и се предлагат с набор от различни условия, лихвени проценти и изисквания за допустимост. Освен това може да има и други функции и съображения за частни студентски заеми, които трябва да знаете.

Ако обмисляте да вземете пари на заем за училище, важно е да вземете информирано решение относно опциите за заем, които може да са най-подходящи за вашата ситуация. Научете повече за вашите опции за частни студентски заеми тук сега!

4 полезни факта, които трябва да знаете за частните студентски заеми

Финансирането на вашето образование с частни студентски заеми може да бъде интелигентен вариант за някои студенти, но преди да решите какво работи най-добре, уверете се, че разбирате следното:

Вашият кредитен рейтинг е от значение 

За разлика от федералните заеми, които не изискват кредитна проверка, частните кредитори оценяват вашия кредитоспособност, преди да одобрите молбата си за студентски заем. Повечето кредитори ще искат да видят кредитен рейтинг в диапазона от добър до отличен, за да одобрят вашата кандидатура или да ви предложат най-добрите лихвени проценти и условия на заема. Въпреки това има опции за студентски заем за лош кредит, но ако нямате кредитна история или имате много нисък кредитен рейтинг, може да се нуждаете от съподписвач, за да увеличите шансовете си за одобрение.

Добрата новина е , обаче, че ако имате нужда от съподписвач, за да получите одобрение за частен студентски заем, може да имате опцията да го освободите от задължението по дълга надолу по пътя, или чрез рефинансиране на вашите заеми, или като се възползвате от опциите за освобождаване на заемодателя от заемодателя. Някои заемодатели ще ви позволят да освободите съподписвач, след като направите определен брой навременни плащания или изпълните специфични кредитни критерии, което освобождава съподписвача от финансовата му отговорност към вашия заем.

Вижте какъв е частният студентски заем проценти, за които бихте могли да се класирате тук сега.

Видовете и условията на лихвените проценти могат да варират

Частните студентски заеми могат да имат фиксирани или променливи лихвени проценти и типът лихвен процент, който изберете, може да има голямо влияние върху общата стойност на вашия заем. Фиксираните лихвени проценти остават постоянни през целия срок на кредита, което ви предлага стабилност по отношение на месечните ви плащания. Променливите лихвени проценти, от друга страна, са обвързани с пазарните колебания и могат да се променят периодично. Въпреки че изборът на фиксиран лихвен процент може да ви предпази от неочаквани увеличения на лихвения процент, променливият лихвен процент може действително да намали плащането ви, ако лихвените проценти спаднат в бъдеще.

Условията за погасяване също могат да варират в зависимост от заема и заемодателя . Като цяло условията за изплащане ще варират от пет до 20 години, а някои кредитори предлагат гъвкави опции като плащания само с лихви, докато сте в училище. Колкото по-кратък е срокът, толкова по-големи са вашите плащания всеки месец — но обикновено ще плащате много по-малко обща лихва в сравнение с по-дълъг срок на заема.

Възможно е да има гратисен период

< p>Подобно на федералните студентски заеми, частните студентски заеми могат да предложат гратисен период за вашите изплащания, след като завършите или напуснете училище. През това време не е необходимо да извършвате плащания по заем, но все пак може да дължите лихвени плащания по заема си по време на гратисен период.

Основната разлика е, че при частните студентски заеми гратисният период обикновено е по-кратък, отколкото при федералните заеми. Дали е наличен гратисен период, също ще варира според кредитора, което е една от причините, поради които е важно да разберете условията на офертите си за частни студентски заеми, преди да вземете решение за най-добрия вариант.

Възможно е да има помощ или опции за търпение

Частните студентски заеми обикновено не отговарят на условията за федерални програми за опрощаване на студентски заеми или други федерални облекчения за изплащане на студентски заем. Някои частни кредитори обаче могат да предложат програми за подпомагане на изплащането, за да помогнат на кредитополучателите, които са изправени пред финансови затруднения. Някои частни заемодатели може също да предложат опции за отлагане или търпение, ако сте изправени пред определени видове икономически затруднения, но наличността на тези програми може да варира при различните заемодатели.

Търпимостта или отсрочката ви позволяват временно да спрете или намалите своите плащания по заема, но лихвата ще продължи да се натрупва през този период, което води до по-високи общи разходи. Тези типове програми за подпомагане може да се предлагат и с други правила или условия, така че макар да могат да бъдат полезен инструмент за определени кредитополучатели, от решаващо значение е да знаете как точно работят тези програми, преди да разчитате на тях.

Долната линия

Частните студентски заеми могат да бъдат полезен ресурс за финансиране на вашето образование, но е от решаващо значение да подхождате предпазливо към тях и да разбирате задълбочено правилата и условията. Преди да вземете частни студентски заеми, сравнете офертите от множество заемодатели, претеглете уникалните предимства или програми, които всеки заемодател предлага, и внимателно планирайте стратегията си за изплащане, за да избегнете ненужен финансов стрес. Не забравяйте, че информираното вземане на заем е ключът към отговорното управление на вашия дълг по студентски заем.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР