Частни домове са разрушени в Днепропетровска област при въздушната атака

...
Частни домове са разрушени в Днепропетровска област при въздушната атака
Коментари Харесай

Двегодишно дете загина в Днипро от руска ракета

Частни домове са разрушени в Днепропетровска област при въздушната офанзива тази нощ в Украйна. Под руините на една от кооперациите е намерено тялото на двегодишно дете, оповестява регионалният шеф Сергей Лисак.

Кооперацията е била ударена с ракета. Общо 22 души са ранени при офанзивата тази нощ, пет от тях са деца. Разрушени са две двуетажни кооперации, наранени са 10 частни домове, магазин и автомобил. Има повреди и по газопровод.

В канала си в Telegram Лисак разгласява и фотоси от разрушенията.

Над региона тази нощ са свалени най-малко две крилати ракети и един безпилотен летателен уред, евентуално ирански вид " Шахед ".

Киев също е бил нападнат с ракети и безпилотни самолети, само че всички те са били свалени от противовъздушната защита, оповестиха от градската администрация

След следващата въздушна паника, обхванала картата на цяла Украйна тази нощ, началникът на военната администрация на Киев Сергей Попко тази заран рапортува, че всички ракети и дронове, изстреляни към Киев, са били свалени от противовъздушната защита на далечните подстъпи към града.

Според него ракетите са били " обичайно " изстреляни от региона на Каспийско море от съветски стратегически бомбардировачи Ту-95МС.

В неделя вечерта във всички украински области беше оповестена въздушна паника. В момента въздушната паника е анулирана в съвсем всички райони на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР