Частната военна компания Вагнер“ на близкия до Владимир Путин бизнесмен

...
Частната военна компания Вагнер“ на близкия до Владимир Путин бизнесмен
Коментари Харесай

Екзекуция с чук: Показаха видео с ново убийство на дезертьор от редовете на ``Вагнер`` - Свят

Частната военна компания „ Вагнер “ на близкия до Владимир Путин предприемач Евгений Пригожин извърши нова обществена екзекуция с кувалда – каменарски чук против беглец от бойните й редици. Видеото беше публикувано от обвързвания с „ Вагнер “ телеграм канал Grey Zone. Това е втори прочут случай на ликвидиране в жанр Ислямска страна на дезертьор от фронта.

Видеото е композиция от два клипа – единият на брадясал мъж, който се намира в украински плен и споделя по какъв начин е избягал, а другият – на същия мъж към този момент хванат от вагнеровци в някакво подземие. Според думите на самия войник той се споделя Дмитрий Юриевич Якушченко и е роден през 1978 година в Крим.

Якушченко е имал присъда от 19 години затвор поради ликвидиране и обир. При вербуването на пандизчии за частите на „ Вагнер “ отпътувал на фронта.

„ Планирах, че когато дойда тук (на фронта, б. р.) ще намеря някакъв метод, както се споделя, да избягам “, споделя затворникът-войник по време на украинския си плен. Започнал четвъртия му ден на фронта, взел автомата, няколко гранати и споделил на командира, че отива на предните позиции. После малко по малко натам „ припълзял натам, припълзял насам “ и стигнал до позиция, която се оказала украинска. В обръщението от плен Якушченко призовал който има опция да бяга. „ Аз съм израснал в Украйна, споделих си, бляд, не ни тярбва тази Русия, роден съм в република Крим “, приказва мъжът, който схванал, че това не е неговата война.

Вторият епизод е в помещение в основите на постройка, в случай че се съди по излятия бетон. Якушченко е седнал, а горната част на главата му е завързана неподвижно с транспарантно домакинско фолио за нещо като наковалня.

„ Днес се намирах на улицата в гр. Днипро където получих удар по главата и изгубих схващане. Дойдох на себе си в това помещение “, споделя дезертьорът от Вагнер. Зад гърба му стои мъж във боен камуфлаж с кувалда – голям каменарски чук, след което следва изтезанието с удар с чука с все мощ по главата в профил. Тялото рухва, а палачът прави още два „ контролни “ удара с чука по лицето на жертвата, след което излиза надпис на черен декор: Заседанието се афишира за закрито. По същия метод на 12 ноември м. година каналът разгласи и убийството на различен беглец от армията на Пригожин – Евгений Нужин

„ Той (Якушченко) както преди и неговия сътрудник Евгений Нужин, се разболя от същата болест, при която губиш схващане в градовете на Украйна – я в Киев, я в този момент в Днипро, а след това се събуждаш в мазето за последното си правосъдно съвещание “, написа доближеният до „ Вагнер “ Grey Zone.

Малко по-надолу каналът споделя обява от различен канал Alex Parker Live с рецензии към съперника на Пригожин военния министър Сергей Шойгу: Разбирам, че на мнозина им е обидно за съветската войска, само че това е обективната истина. Максималното, което могат да създадат пиленцата на Шойгу и Герасимов е да веселят старчетата на занимателни паради един път годишно. Тази войска въобще не е създавана за война. Фактически това е аналог на Цирк дьо Солей. […] По-лесно е от нулата да се построи нещо ново като ЧВК „ Вагнер “, в сравнение с да се научи това остаряло болно куче на някакви нови трикове. Единствения трик, на който съумяха да научат това болно куче е годишният церемониал “, громи военното управление Alex Parker Live.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР