Частна детска градина ще бъде построена в Морската градина във

...
Частна детска градина ще бъде построена в Морската градина във
Коментари Харесай

Строят частна детска градина в Приморски парк

Частна детска градина ще бъде издигната в Морската градина във Варна. Тя ще бъде ситуирана върху имот от 2,5 дка в местността Салтанат против подлеза сред спирките „ Акациите ” и „ Делфинариума ”. Предвижда се постройката да бъде на два етажа с оптималната застроена повърхност от 750 кв. м и разгъната повърхност от 1 500 кв. м, изясни проектант Димитър Стефанов на публичното разискване на плана. Той добави, че съществуващата растителност ще бъде оптимално непокътната и вписана в пространствата за игра и отдих навън.

В градината ще има 4 групи за общо 80 деца. Родителите няма да могат да влизат с колите си в Морската градина, а ще паркират в квартал „ Чайка ”.

„ Подробен организационен проект - проект за регулация и застрояване ще се създаде за година и половина. След това би трябвало мине през експертен съвет и ще обявим архитектурен конкурс ”, съобщи водещият на публичното разискване Владимир Тонев. Според него постройката може да бъде издигната до три години.

Частният имот, върху който ще бъде детската градина, е предназначен за обществено-обслужващи действия в Общия организационен проект на Варна, добави още Тонев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР