Частна детска градина да бъде изградена в местността Салтанат в

...
Частна детска градина да бъде изградена в местността Салтанат в
Коментари Харесай

Представиха за обществено обсъждане в община Варна намерение за изграждане на частна детска градина в Морскатаднес

Частна детска градина да бъде построена в местността " Салтанат " в Морската градина. Такова желание бе показано на публично разискване през днешния ден, оповестява Moreto net.

Предвижда се детското заведение да бъде вдигнато върху частен терен на повърхност от 2500 квадрата. Имотът се намира край алея под подлеза сред спирки Акации и Делфинариум. Намерението на притежателя на земята е да бъде построена детска градина на два етажа, което да е нискоенергийна и да се резервира оптимално естествената зелена среда и едра растителност.

" Предполагаме Подробен устройствен план - ПРЗ ще се създаде в границите на към година и половина. След това би трябвало да мине през Експертен съвет, а след това най - евентуално ще се направи конкурс за архитектура и ще последва ново публично разискване. Ще минат най-малко три години до реализация на желанието на частния притежател на терена. Като парцел детската градина е прегледана на експертен съвет за устройство на територията, касаещ Общ устройствен план, през 2011 година и е очакван за публично обслужване, което е с два пъти по - огромни индикатори. Собствениците и евентуалните вложители са решили да бъде детска градина. ", сподели Владимир Тонев, който води разискването.

Предвижда се детската градина да е за 4 групи с по 20 деца. " Тази детска градина е залегнала в 20 годишното развиване на Община Варна, което е обещано в Общ устройствен план. ", сподели още Тонев. Няма да има всекидневно влизане на коли. Планира се паркирането да става в Чайка или на непосредствен паркинг в Салтанат, който към този момент е построен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР