Частица от NEOM - мегаполисът, който Саудитска Арабия ще построи

...
Частица от NEOM - мегаполисът, който Саудитска Арабия ще построи
Коментари Харесай

Частица от града на бъдещето за $500 милиарда може да бъде ваша

Частица от NEOM - мегаполисът, който Саудитска Арабия ще построи на територията на три страни, може да бъде ваша. Принц Мохамед бин Салман разгласи, че планът ще бъде качен на борсата и ще се търгува свободно.

" Първият буржоазен град в света... това е нещо неповторимо и ще бъде революционно ", съобщи управникът на най-голямата арабска стопанска система в изявление за Reuters.

Новата грандиозна индустриална зона ще свързва Саудитска Арабия, Египет и Йордания. Те ще се разгръщат на 26 500 кв. м. на брега на Червено море в границите на Саудитска Арабия, Йордания и Египет. Планира се и мост през морето, който да свързва Саудитска Арабия и Египет. Градът ще " оперира без значение от актуалната държавна рамка ", сподели още принцът.

Зоната, която ще бъде захранвана напълно със " зелена " сила от вятъра и слънцето, ще се концентрира върху промишлености като енергетика, биотехнологии, храна, високотехнологично произвеждане и занимания. Проектът ще бъде подсилен от общо 500 милиарда $ от държавното управление в Рияд, суверенния фонд на страната, както и от локални и непознати вложители.

До качването му на борсата НЕОМ (името е композиция от думата " нео " и М - първата писмен знак от арабската дума за бъдеще) ще бъде притежаван от суверенния саудитски фонд Public Investment Fund (PIF).

" Той няма да бъде листнат, до момента в който концепцията не узрее задоволително. Може да бъде след 2030, може и преди, само че концепцията и тактиката е, че най-после това ще се случи сигурно ", споделя още принц Мохамед.

Градът ще предложи на жителите си опцията за много по-освободен метод на живот, защото останалите правила и регулации, които работят в Саудитска Арабия, няма да се ползват там.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР