Частично бедствено положение в добричкото село Стожер. Причината е кризисната

...
Частично бедствено положение в добричкото село Стожер. Причината е кризисната
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в село Стожер заради липсата на вода

Частично бедствено състояние в добричкото село Стожер. Причината е спешната обстановка с водата, каквато хората нямат от месеци.

Проблемите с водоснабдяването в най-голямото село на община Добричка са от дълго време, само че в последните 4 месеца ситуацията е сериозно. Чешмите на хората са сухи през по-голямата част от денонощието, а когато въпреки всичко от тях потече нещо, то мъчно би могло да бъде наречено питейна вода.

Само шепа хора от селото разполагат с кладенци. Заради безводието детската градина и патронажната грижа са прекратили активността си.

Сегашните водоизточници са на привършване, твърди кметът на селото.

Проект за различно водоснабдяване съществува от 2017 година и е на стойност 1 400 000 лв.. От община Добричка упорстват средствата да бъдат обезпечени от страната.

Преди две седмици жителите на Стожер блокираха пътя Добрич - Варна. След като и това не даде упования резултат, през днешния ден спешният щаб в общината реши да разгласи бедствено състояние. Докато то трае, ще бъде образувана комисия, която да обследва съответните аргументи и благоприятни условия за доставяне на 1600-те поданици на селото с вода.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР