Частични местни избори се провеждат в 10 населени места у

...
Частични местни избори се провеждат в 10 населени места у
Коментари Харесай

Частични местни избори се провеждат в 10 населени места у нас

Частични локални избори се организират в 10 обитаеми места у нас . Жителите на шуменското Цани Гинчево, на варненската община Вълчи дол и село Попович в община Бяла, както и кметство Генерал Киселово, кмет на кметство в Чукарка и Скалак - Бургаско, врачанските села Нивянин и Ракево, плевенското село Чухаче, в пернишкия град Трън, излиза наяве от информацията, оповестена на уеб страницата на Централната изборна комисия (ЦИК).

В руенското село Скалак (Бургаско) има единствено един претендент . Той ще бъде определен даже единствено един от близо 500-те поданици на селото, гласоподава за него. Това сподели Тодор Тодоров, ръководител на Общинската изборна комисия в Руен пред БНР.

 Частични локални избори има в община Антоново и в село Тръстеник Обновена
Частични локални избори има в община Антоново и в село Тръстеник

Кметът на община Антоново стана народен представител

Четирима са претендентите за кмет на айтоското село Чукарка, където живеят съвсем 500 души. Това заяви Ивайла Гаджерукова, ръководител на общинската изборна комисия в Айтос. " Всички претенденти са представители на партии, няма издигнати от инициативни комитети. Очакваме, че ще има балотаж, само че още не се знае. Няма подадени тъжби, ситуацията е спокойна ", добави Гаджерукова.

Изборният ден стартира в 7 часа и ще продължи до 20 , в случай че пред урните няма още искащи да гласоподават. Тогава изборният ден ще бъде продължен до 21 часа.

8659 са жителите на община Вълчи дол , Варненска област, които имат право на глас на частичните локални избори през днешния ден. Кандидатите за кмет са двама. 25 са секционните изборни комисии в 22-те обитаеми места в общината, има и една преносима секция, за която са декларирали предпочитание за гласоподаване 22-ма души .

Освен във Вълчи дол, частични локални избори се организират и в село Генерал Киселово от същата община, където има 502 гласоподаватели и една секция. Кандидатите са двама.

Избори за кмет ще има и в село Попович, община Бяла , където гласоподавателите са 375 души. Кандидатите там са трима.

Частични избори за кмет се организират в община Трън . Броят на гласоподавателите е 3620. Четирима претенденти ще си оспорват овакантеното след оставката на Станислав Николов кметско място в крайграничната община. Двама от тях са издигнати от политически партии, останалите двама са самостоятелни претенденти, издигнати от инициативни комитети.

Хората ще гласоподават в 21 изборни секции, като множеството от секциите по селата са сборни . В тях ще гласоподават жителите на по няколко обитаеми места. Сформирана е и преносима изборна секция, в която ще гласоподават хора с физически увреждания , чието здравословно положение не разрешава да бъдат придвижени до съответната СИК. Изборният ден ще продължи до 20 часа.

В село Цани Гинчево има една секция и тя ще бъде охранявана от униформени чиновници . По време на изборите полицейските чиновници ще бъдат ситуирани вън от секциите, като няма да позволяват лица с държание накърняващо положителните нрави, както и въоръжени и носещи предмети рискови за живота и здравето на жителите, осведомят от полицията.

При нужда и след постъпило искане от страна на ръководителя на секционната изборна комисия чиновниците на Министерство на вътрешните работи могат да окажат подпомагане за възобновяване на реда в секцията, гласи предварителната информация за вота в шуменското село Цани Гинчево.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР