Частен съдебен изпълнител запорира сметките на Община Брегово заради иск

...
Частен съдебен изпълнител запорира сметките на Община Брегово заради иск
Коментари Харесай

Бивш кмет на Брегово осъди общината за 60 000 лева, причината е смайваща

Частен правосъден реализатор запорира сметките на Община Брегово поради иск от дългогодишния кмет Милчо Лалов за неизползвани отпуски. За първи път от 20 години Лалов не завоюва локалните избори в Брегово и досегашния червен бастион в този момент се ръководи от ГЕРБ, предава Bulgaria on air.

Възможно ли е да работиш 15 години без нито ден отпуск?

Вече втори ден работата на администрацията в Община Брегово е блокирана, откакто Районният съд във Видин реши да се изплатят близо 60 000 лв. на някогашния кмет Милчо Лалов.

"37 000 е компенсацията по член 224, т.е. неизползвани отпуски от 2001 до 2010 година, в това число и от 2017 до 2019 година ", сподели кметът на Брегово Илиян Бърсанов.

Така излиза, че екскметът съвсем не е напускал Общината последните 15 години. Според настоящия градоначалник офанзивата е политическа.
"Конкретният мотив е просто да дискредитира, тъй като новото управление успяхме да създадем много икономии. Вчера видяхме какво има налично в касата и му преведохме всичко, защото не може да оперираме с банковите си сметки ", добави Бърсанов.

Според някогашния кмет на Брегово настояванията му са изцяло обективни.

"Моите претенции са законосъобразни, аз в никакъв случай не бих желал нещо, отвън закона. Провел съм хиляди оперативки, една секунда не съм просрочен. Ден на кмета, една секунда не съм просрочен. Една секунда аз не съм отсъствал от работното си място ", безапелационен е Милчо Лалов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР