Частен съдебен изпълнител е обявил за публична продан до 10

...
Частен съдебен изпълнител е обявил за публична продан до 10
Коментари Харесай

Заради задължения към Рожен Експрес: ЧСИ разпродава общинс...

Частен правосъден реализатор е оповестил за обществена обмен до 10 януари т.г. два парцела на Община Смолян, които са с наложена забрана по изпълнително дело на транспортната компания „ Рожен Експрес “.

Двата парцела са в урбанизирана територия и са с предопределение за фотоволтаици, като единият е с повърхност от 16 571 кв. м, а другият - 7000 кв. м. Началните цени на търга са надлежно 279 625,20 лева и 107 520 лева До продажбата на парцелите се стига, откакто през август м.г. с решение на Апелативен съд-Пловдив „ Рожен Експрес “ осъди управата на Смолян да й заплати 163 315, 50 лева за неиздължени обезщетения на абонаментните карти за възпитаници и пенсионери за пет години по контракт, ведно със законната рента върху главницата, както и 71 055, 57 лева обезщетение за забавено заплащане.

Кметът на Смолян Николай Мелемов и Мария Семерджиева - изпълнителен шеф на  „ Рожен Експрес “ АД, се договориха компанията да не запорира банковите сметки на управата, защото сумата от 243 371 лева е непостижима за погашение от страна на Общината, а със запорирани сметки управата няма да може да извършва съществени обществени функционалности.

От превозвача обявиха, че сдружението също е в затруднено състояние и с цел да продължи да извършва транспортна активност, ще би трябвало да направи запори на парцели на управата. Последваха два транша от общо 52 000 лева на „ Рожен Експрес “, от които компанията заплати 20 000 лева налози и такси на управата.

Община Смолян сега апелира решението на Апелативния съд пред Върховния касационен съд, като делото следва. Обжалването обаче не стопира решението, на база на което е публикуван изпълнителният лист на превозвача, по който се продават парцелите. Финансовите борчове на управата към „ Рожен Експрес “ не са нещо ново, защото тя още от 2003 година стартира да задлъжнява за неплатени обезщетения, които бяха изплащани в последните мандати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР