Част от Венецуела остана без ток, а социалистическото правителство на

...
Част от Венецуела остана без ток, а социалистическото правителство на
Коментари Харесай

Част от Венецуела пак остана без ток, правителството обвини електромагнитна атака

Част от Венецуела остана без ток, а социалистическото държавно управление на страната съобщи, че големият срив в електрозахранването се дължи на " електромагнитна офанзива " против националната водноелектрическа система, съобщи Асошиейтед прес.

Министърът на връзките Хорхе Родригес разгласява декларация, в която се споделя, че управляващите работят, с цел да възстановят допустимо най-бързо електроснабдяването. Той прикани за успокоение и увери, че са задействани аварийни мощности, с цел да не бъдат наранени медицинските заведения. Разположени са спомагателни сили за сигурност, с цел да се подсигурява сигурността на хората. Министърът обаче не изясни кой е подхванал " електромагнитната офанзива ", нито даде доказателства за нея, отбелязва Ройтерс.

Столицата Каракас и половината от 23-те щата на Венецуела останаха без ток през вчерашния ден. В Каракас токът спря към 16 ч. локално време, показва Асошиейтед прес. Според консуматори на обществените мрежи в 19 щата няма електричество. Спряло е и излъчването на 24-часовата държавна телевизия.

При предходното прекъсване на тока през март за към седмица държавното управление упрекна опозицията и Съединените щати за енергийния срив, който лиши милиони хора от течаща вода и телекомуникации, припомня Ройтерс.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР