Част от стачкуващите шофьори на камиони-цистерни в Португалия възстановиха днес

...
Част от стачкуващите шофьори на камиони-цистерни в Португалия възстановиха днес
Коментари Харесай

Превозвачите на гориво в Португалия спират стачката

Част от стачкуващите водачи на камиони-цистерни в Португалия възвърнаха през днешния ден доставките на гориво. Очаква се това да направи и синдикатът, представляващ по-голямата част от стачниците, чиито дейности доведоха до дефицит на гориво от началото на седмицата, съобщи " Ройтерс ".

По-рано самостоятелният профсъюз на превозвачите на артикули (SIMM), един от двата синдиката, които провокираха стачката, реши да я приключи, с цел да стартира договаряния с Националното съдружие на ръководителите на фирмите за транспорт от бранша (ANTRAM). 150 стачкуващи водачи ще възобновят работа ", сподели пред медиите късно нощес представителят на синдиката Анаклето Родригеш, представен от " Франс прес " и Българска телеграфна агенция. " Стигнахме до заключението, че тази стачка няма да докара до мечтаните резултати ", добави той.

Независимият профсъюз на превозвачите на артикули съставлява към 1200 служащи и 150 от общо 800 водачи на камиони-цистерни. Другият профсъюз, който разгласи стачката - Националния профсъюз на превозвачите на рискови материали (SNMMP), в началото отхвърли да я приключи. По-късно в изказване се сподели, че " съюзът схваща, че изискванията са налице всички страни да седнат на маката за договаряния. " Стачката ще бъде прекъсната сега, когато кабинетът стартира договарянията до неделя, когато синдикатът се събира на съвещание.

Стачкуващите желаят нарастване на заплатите за идващите години и даването на специфичен статут за водачите заради рисковете, на които са изложени. Това обществено придвижване докара до дефицит на гориво и принуди португалското държавно управление да върне наложително водачите на работа, с цел да обезпечи минимално доставяне,

Тази заран, на петия ден от стачката, близо една четвърт от към 3000 бензиностанции в страната бяха изчерпали изцяло или отчасти горивото, с което разполагат. Това се показва в информацията на уебсайт, който събира информация, предоставена от потребителите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР