Част от проблема са институции, които действат за себе си

...
Част от проблема са институции, които действат за себе си
Коментари Харесай

Арестът на Петя Банкова - все още странен за премиера

Част от казуса са институции, които работят за себе си и няма съгласуваност сред тях. Такова тълкувание даде на обстановката от през вчерашния ден с Петя Банкова и към момента неналичието на информация по случая. Вчера както министър председателят, по този начин и финансовият министър обявиха, че не са били осведомени за акцията на ДАНС и бяха учудени от следствието.

И през днешния ден Николай Денков, който е министър председател, въпреки и в оставка, не разполагаше с повече информация.

Денков изясни, че Петя Банкова откогато е назначена има рекордно количество арестувани опиати. Странно е тъкмо тя да бъде упрекната, че прикрива канали за опиати и да не се окаже като по филмите, че е арестувана тъкмо поради това, че си прави работата, счита министър председателят в оставка.
 ДАНС влезе в Агенция Обновена
ДАНС влезе в Агенция " Митници "

Обискирани са жилището и кабинетът на шефката на Агенция " Митници " Петя Банкова, тя е измежду седемте арестувани

По думите му факт е, че са арестувани опиати за милиони $ или евро, като сега няма предявено обвиняване. " Аз съм привикнал да служа си с обстоятелства. Ако излезе с обвиняване и има доказателства, ще би трябвало да понесе отговорност, само че за момента това не е забелязано ", посочи Денков. Той добави, че от много време се въртят клюки, че ДАНС прикриват канали за опиати. В ДАНС има сляпо леке във връзка с корупцията, посочи министър-председателят в оставка. Нека да се види по какъв начин ДАНС и КПКОНПИ правят работа за обществото, прикани Денков.

Иначе той не познава персонално и в никакъв случай не е приказвал с шефката на Агенция " Митници " Петя Банкова.

Денков не може да каже дали случая с Банкова има връзка с на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Коцев споделял на Денков, че работи мъчно с вътрешния министър в оставка Калин Стоянов и е бил под напън.

Денков няма доверие на Калин Стоянов - той си е тръгнал по неговия път. Денков изясни, че това, което е споделил на вътрешния министър е да дава отговор на обществени въпроси - за митинга против БФС, както за убийството на Нотариуса, по този начин и по тази причина дали е бил помощник на Министерство на вътрешните работи.
 Адвокат: Петя Банкова е била карана да мачка хора
Адвокат: Петя Банкова е била карана да мачка хора

Шефката на Агенция " Митници " не е задържана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР