Част от проблема между Борисов и десните е изборът на

...
Част от проблема между Борисов и десните е изборът на
Коментари Харесай

Антоанета Христова: Десният избирател беше изнасилен

Част от казуса сред Борисов и десните е изборът на основен прокурор . Това е " сериозна част от страстта и напрежението ". " И в случай че президентът има право да се базира на морални и други характерности, то, когато става въпрос за взаимодейтвията сред две десни партии, които са от една политическа фамилия, нещата не трябва да са сложени нито на личностен, нито на какъвто и да било прочувствен проект. Те би трябвало да са сложени при безусловно явен ценностен и прагматичен порядък. И когато имаш опция и имаш власт не си направил сума ти неща, в този момент си тръгнал да се правиш на тежка съпротива на тези, с които преди си споделил, чче са най-хубавите, с които ще управляваш. Аз не мога да ги схвана тези взаимоотношения ". Така разяснява държанието на " Демократична България " в предизборната акция за локалните избори и думите на премиера Бойко Борисов на Националната среща на Политическа партия ГЕРБ по техен адрес политологът доцент Татяна Буруджиева.
" Определено десният гласоподавател , този, който гласоподава в ляво на балотаж, беше доста мощно изнасилен ", стартира коментара си пред Българска национална телевизия политическият психолог Антоанета Христова. " Това беше нечовечен акт, от  моя позиция, от страна на ръководителите на тези партии, изключително за  " Демократична България " приказвам, като обръщение към техните гласоподаватели. Виждаме и по форумите, че сега тази група от хора изживява тежко контузията, която претърпява. Говоря като психолог - това е контузия. Кога едно нещо се претърпява като доста огромна контузия, когато то е вследствие на вътрешен спор сред решение и надълбоко прегърнати полезности. Дълбоко прегърнатата полезност " антикомунизъм " на по-възрастните хора от център-десница беше в несъгласие с гласуването за ляв претендент какъвто е и се възприема Мая Манолова. Смятам, че Борисов е много прав в този смисъл, че те предадоха тези хора и тяхната ценноста ориентировка. ", разяснява още тя. 
По думите им в това състояние Демократична България се е сложила сама, тъй като те са били доста сериозни към ръководството на София. Те търсеха баланс сред кмета на столицата и районните кметове, с цел да се утвърди убедеността, че в действителност има надзор. Това стана за сметка на личното им чувство за правдивост и почтеност, изясни процеса и избора пред демократити Христова.
Години наред и десетилетия връзките в дясното са травмирани , добави я Татяна Буруджиева. " Същите тези хора, които молиха да се гласоподава за Манолова, са същите тези хора, които отхвърлят да одобряват, че ГЕРБ са дясна партия. Само те са достоверните десни. Десинте са се трансформирали в една ИН-група, както споделяме в социологията. Те са се затворили във вътрешността, всичко отвън тях е абсолюто не заслужава почитание. Само те са умните и красивите, другите са лишени от разсъдък и каквото и да било. Само те, видиш ли, градската десница на жълтите павета са същински. " Когато сте по този начин затворен, непрекъснато имате злобен зложелател извън, изясни Буруджиева държанието на градската десница в столицата.
Разбира се, че ще продължи да се унищожава дясното дали роейки се, дали пробвайки се по невнятен метод да се комбинира и по-късно да се карат като персони. Ще продължи всичко това, до момента в който те се държат като ИН-група. Една партия, постоянно е отворена към жителите и към другите, не може да е затворена в себе си и в пъпа си, безапелационна беше Буруджиева.
" Да изясним понятията. Те не са десни. И тук би трябвало да се постави точка. Те са опозиционна партия, която търси изход по избрани тематики. ", включи се Христова.
" Те считат, че властта би трябвало да е единствено тяхна, единствено каквото те решат и кажат е умното. Всички други политики, които се оферират, не костват. И тук съм съгласна, че Борисов наподобява надалеч по-прав, да не кажа прав, до момента в който насреща е по този начин ненормално. ", разяснява Буруджиева и съпостави обстановката " със същата нервност при Корнелия Нинова , която желае оставката на ръководителя на Българска социалистическа партия София, тъй като бил споделил да се гласоподава за десните претенденти. При решение да не се гласоподава за ГЕРБ, а имаш десен и ГЕРБ, за кого да гласуваш? Това са огледални нервности. Това са хора от едно свърталище - левите и десните. ", приключи тя.
По отношението на вътрешната подготвеност за смяна. В Българска социалистическа партия текат вътрешни процеси, които няма да спрат до момента в който Корнелия Нинова води партията. тези процеси чистят, само че и разделят партията. Те вършат партията доста слаба, а не като място на събиране. Не приказвам за оставка, партията би трябвало да реши какво желае и да осъзнае развиването си в вероятност. При ГЕРБ противоположното. Те до момента се държаха доста компактно и единно, разчистването стартира след излизането на Цветан Цветанов от партията. Сега се вижда, че част от структурата и нейното единение към момента не е изцяло ефикасна, тъй като се избират към момента комфортни, а не най-хубавите претенденти за партията.Герб стартира такава процедура, която би трябвало да сложи системата за асортимент и оценка на претендентите на вярна основа, разяснява партиите след локалния избор Антоанета Христова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР