Част от новоасфалтирания булевард Марица – Юг ще бъде разкопан,

...
Част от новоасфалтирания булевард Марица – Юг ще бъде разкопан,
Коментари Харесай

Разкопават част от новоасфалтирания бул. „Марица-Юг”, за да изградят отводнителен канал

Част от новоасфалтирания бул. „ Марица – Юг ” ще бъде разкопан, с цел да се построи отводнителен канал по европейски план. Това стана ясно по време на първата копка на обекта, която бе дадена от шефа на отдел „ Екология ” в Община Пловдив Вяра Колева и зам.-кметът на „ Централен ” Тошо Пашов.
Прочетете още
Проектът е за близо 360 000 лв., като дейностите са - „ Дъждовно отводняване на завирени сериозни сектори от пътната инфраструктура, в резултат на интензивни превалявания, посредством екологично сложно решение, изпълнявана от Община Пловдив ”.  Европейската стратегия се извършва взаимно с още седем български общини и водещ сътрудник Националният поверителен екофонд (НДЕФ).

„ Този план ще има извънреден екологически резултат.  С него ще осъществяваме едно решение, което да води водите от подлезите на булеварда  към река Марица. Ще има сензори, които ще демонстрират дали в реалност водата отива в реката. Те ще бъдат обхванати в система, която ще сигнализира какъв е казусът. Решението ще се осъществя три места, подлезите на бул. „ Копривщица ”, на УХТ и Герджика ”, сподели Вяра Колева. Тя добави, че се  планува цялостно затваряне на булеварда, само че периодите са извънредно къси и през декември ще  бъде подготвен.

Относно каква част от булеварда ще бъде разкопана, тя съобщи, че е шеф на отдел „ Екология ”  и не може да дава отговор на въпросите по отношение на ремонтите в града, а просто показва плана.

По информация на TrafficNews на няколко места новият асфалт по булеварда ще бъде разкопан напречно  към метър, с цел да бъдат построени тръбите. След това оборудванията и тръбните сектори би трябвало да се оразмерят за активност на дъжда 314 литра на хектар.  Изпълнителят ще би трябвало и да възвърне всички пътни настилки, зелени  площи и тротоарите след дейностите.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР