Част от нас приеха с недоволство новината (която не беше

...
Част от нас приеха с недоволство новината (която не беше
Коментари Харесай

За децата, чиито родители завинаги останаха на първа линия

Част от нас одобриха с неодобрение новината (която не беше тъкмо вест, тъй като се знаеше ден по-рано), че детските градини, яслите и учебните заведения ще бъдат отворени най-рано на 4 януари, и то само за най-малките. Родителите на възпитаници от пети клас и нагоре още дълго ще вземат участие в отдалеченото образование на децата си или най-малко ще ги боли глава поради него.

Не сме съгласни с това децата ни да имат най-асоциалната и непродуктивна година. Чудим се дали това ще им се отрази в дълготраен проект. Имаме купища проблеми в работата и семейството, към нарушавания и трайно изменен темп на живот. Мечтаем за нормалност и даже нелепите коледни тържества ще ни липсват съкрушително тази година.

Има и едни други деца обаче. Имаше ги и техните родители, само че до момента в който ние превъртахме " Нетфликс " или чатовете в " Месинджър ", отегчени от неналичието на обществен живот, те починаха. На първа линия.

Синовете и дъщерите на медиците и учителите, умряли от Covid-19 – това са децата, към които е ориентирана активността на Фонд #задецатанаГерои.

Първата им цел да поддържат тези деца с по 500 лв. месечно, до момента в който навършат пълноправие. Фондът е част от задачите на Фондация " За положителното ", която е естествено продължение на гражданската самодейност #Задоброто, която започва през 2019 година За една година са осъществени 10 значими акции в поддръжка на детското опазване на здравето и за по-лесно преодоляване на рецесията с Covid-19 в България.

Благодарение на #Задоброто са ремонтирани, дооборудвани и изрисувани детски отделения в разнообразни лечебни заведения в страната. Дарени са специализирани болнични кревати и матраци. Подарени са играчки и книги на десетки детски болнични отделения и домове за деца, лишени от родителска грижа. 

Още в първите дни на пандемията бяха събрани над 1 млн. лева, които осигуриха защитни защитни средства в над 100 лечебни заведения в страната, 10 респиратора и доста здравна техника.

Новият Фонд #задецатанаГеори е концентриран съответно върху децата на медицински служащи и учители, умряли в резултат на заразяване с Covid-19 на работното си място, което е на първа линия. 

Може да ги подкрепите по банков път, сметката е: IBAN: BG91RZBB91551012773591 BIC: RZBBBGSF Банка: Райфайзенбанк Титуляр: Фондация " За Доброто " Основание: Фонд за децата на герои или с SMS на къс номер 17777 с текст DMS GEROI

Историите на тези девойки и момчета са наелектризиращи. По неприятния метод. Вижте една от тях, историята на двете дребни деца, които изрязват гирлянди от гланцово блокче за Коледа, до момента в който чакат баща им да написа още веднъж...

Тази есен синът му е първокласник. Таткото, доктор, го взема от учебно заведение и отиват да спортуват, преди да напишат домашните...
Posted by Фонд #задецатанаГерои on Wednesday, 16 December 2020
 
#2020: Най-самотното детство
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР