Част от къщите в аксаковското село Куманово се наводняват при

...
Част от къщите в аксаковското село Куманово се наводняват при
Коментари Харесай

При пороен дъжд: Част от къщите в аксаковското село Куманово се наводняват

Част от къщите в аксаковското село Куманово се наводняват при всеки пороен дъжд. Причина за бедствието са Сухото дере и други два водосбора, които заливат североизточната част на селото. Хората упорстват да бъде построен канал, който да води дъждовната вода в река Батова.

Куманово, Аксаково

Години наред при снеготопеното и при всеки пороен дъжд водната буря унищожава огради и градини, цялостни приземните етажи на къщите с кал. Пороят е отнесъл и огромна част от асфалта на улиците в североизточната част на селото.
гражданин на с. Куманово: Като почнат да валят дъждове аз дори тичам от къщи. Отивам при сина ми, опасявам се. гражданин на с. Куманово: Пълни се тука, прелива, залива къщите. А тази къща първата е постоянно залята. Слиза водата, завива по улицата, цялата беше в тиня залята.
Хората се надяват в най-скоро време да бъде почистено от наноси коритото на река Батова, която минава през селото.
гражданин на с. Куманово: Тази вода не може да я поеме река Батова и потегля по асфалтирания път, който видяхте. Получва се едно наводняване огромно и пътят ни просто става река. Пълноводна река.
Проблем с наводненията има и в други обитаеми места в общината. В някои от тях към този момент е открито решение. За село Куманово обаче още веднъж не са планувани средства, макар многочислените тъжби на хората и обещанията от общинската администрация в Аксаково.

Жителите на селото заплашват, че в случай че скоро казусът не бъде решен, ще излязат на митинг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР