Част от жителите на "Овча купел" излязоха на протест. Години

...
Част от жителите на "Овча купел" излязоха на протест. Години
Коментари Харесай

Нехайството на Столична община накара жителите на Овча купел да ПРОТЕСТИРАТ! Вижте защо!

Част от жителите на "Овча купел " излязоха на митинг. Години наред река Владайска подкопава пешеходен мост и близката улица в квартала, като заплашва скоро да ги компрометира.

От едната страна на реката коритото е укрепено в по-голямата си част, само че до блоковете от другата страна липсва опора и брегът се свлича, създавайки заплаха за пътя и околните блокове.

Когато реката е по-маловодна се вижда и голяма дупка, която те назовават „ хралупа”.

Юлиана Николова, която от години сигнализира институциите за казуса уточни, че всекидневно вижда по какъв начин брегът изчезва.

Имало е случай - две деца са паднали в реката предходната година поради неналичието на ограда. Разминали са се без пострадвания. След това живеещите вършат подписка с искане за обезопасяване, само че получават две опънати ленти.

Екатерина Станкова, основен инженер на регион "Овча купел " уточни, че за сектора се планува създаване на улицата, определен е реализатор и е извършена социална поръчка. В момента протичат отчуждителни процедури. На въпрос в какви периоди ще стартира ремонт, посоченото от нея „ в околните години” провокира смеха на протестиращите.

Тя добави, че следва и реконструкцията на реката в сектора от ул. „ Народен герой” към бул. „ Овча купел”,но и това може да стартира до половин или една година.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР