Част от депутатите ще се върнат на работа във вторник,

...
Част от депутатите ще се върнат на работа във вторник,
Коментари Харесай

Част от депутатите се връщат на работа във вторник заради ветото на Радев

Част от депутатите ще се върнат на работа във вторник, с цел да обсъдят наложеното от президента несъгласие върху част от текстовете от Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните благосъстояния, признат от Народното събрание на 22 юли 2020г. Новото разискване ще е в Комисията по енергетика. Очаква се това да бъде и първа точка в дневния ред на съвещанието в сряда, което ще е първото от новата есенна сесия.

Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на наложи ветото преди месец, малко преди депутатите да излязат в едномесечната си почивка. В претекстовете си той акцентира несъгласието си с обособени текстове, свързани с концесиите за рандеман на подземни благосъстояния, като потребление на запаси на трети лица, разширение на правата на концесионерите, удължение на периода на концесията и основаване на опасности за околната среда и здравето на хората. Преди дни ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева разяснява, че ветото на президента е подбудено от цялостното му недоумение по тематиката.

Това следващото несъгласие на президента.

В сряда депутатите ще се завърнат на работа, само че към този момент в новата парламентарна постройка на някогашния партиен дом. Заседанието ще бъде намерено в 9 ч. Освен постоянната си законодателна активност на депутатите им следва и тежка задача за разискване опцията за привикване на Велико национално заседание по изработването на нова Конституция по предложение на ГЕРБ.

Работата на Народното събрание пък ще бъде обновена под натиска на продължаващите антиправителствени митинги.

Предстои да се разиска и изборът на нов ръководител на Централната изборна комисия (ЦИК) след оставката на Стефка Стоева в четвъртък. Очаква се да стане ясно дали ще бъде импортирана и оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов, откакто той си я подаде след диалог с премиера Бойко Борисов, само че към момента не е разисквана с съдружните сътрудници от Обединени патриоти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР