Часовете, прекарани в социалните мрежи, натоварват изключително много нашата психика

...
Часовете, прекарани в социалните мрежи, натоварват изключително много нашата психика
Коментари Харесай

Психолог: Часовете, прекарани в социалните мрежи, натоварват психиката и мозъка

Часовете, прекарани в обществените мрежи, натоварват извънредно доста нашата душeвност и мозъка ни. Това сподели за  " Фокус " психологът Бисера Борисова. „ Това се отразява на паметта ни и биха могли да се получат доста съществени проблеми. Ако се виждат, би трябвало да се направи консултация със експерт “, уточни Борисова. Тя даде образец с геймърите, които изпадат в едни тежки обстановки след 24-часово седене пред компютрите. Такова клатушкане би трябвало да бъде хванато в точния момент и поправено. 

Бисера Борисова счита, че интернет е по едно и също време нещо хубаво и нещо рисково. Той е рисков от позиция на това, че можем да загубим визия за действителността и това, което в действителност се случва към нас. Много е значимо да запазим вътрешната си сдържаност към всичко, което се случва и несъмнено, да не забравяме връзката с природата. Психологът уточни, че би трябвало да търсим метод да разтоварваме напрежението измежду природата. 

Борисова акцентира, че хората към този момент съвсем не звънят по телефона, а употребяват чатовете в обществените мрежи. Има огромна възможност киберзависимите да не осъзнават, че са пристрастени, тъй като към този момент всички хора го вършат и това се е трансформирало в нещо обикновено. „ Те споделят: „ Ето, моите другари, съученици и сътрудници, употребяват обществени мрежи и интернет непрекъснато. И аз го върша, какво толкоз? “ Затова най-важното е да се обърнем към себе си и да се запитаме до какъв брой добре ни се отразява това. След един подобен престой в интернет усещаме ли се заредени, или по-скоро изтощени?! Чрез обществените мрежи непрестанно получаваме някаква информация – от другари, от постове и така нататък Това също уморява “, сподели още Борисова.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР