Часове след като триото Петков-Василев-Рашков загуби изборите у нас Европейската

...
Часове след като триото Петков-Василев-Рашков загуби изборите у нас Европейската
Коментари Харесай

Без тримата глупаци Германия ни помага в туризма

Часове откакто триото Петков-Василев-Рашков загуби изборите у нас Европейската комисия утвърди финансиране за плановете за пробутване на тунел под връх Шипка, строителството на лот 3.2 от автомагистрала „ Струма “, разширение на дунавски пристанища и свързване с трен на летищата в Пловдив и Бургас.

По същото време министърът на туризма доктор Илин Димитров, президентът на Германо-Българската индустриално–търговска камара (ГБИТК) Тим Курт и основният шеф на организацията доктор Митко Василев подписаха съглашение за стратегическо партньорство в региона на туризма.

Това се случва тъкмо точно на националния празник на Германия.

На подписването участва и Н. Пр. Ирене Планк, краткотрайно ръководещ посолството на Германия у нас.

„ Българската и немската страни подписват съглашение за стратегическо партньорство и това дава опция за одобряването и по-широкото разпространение на Бранд България. С подписването на този документ се акцентира значимостта на немския пазар за  българския туризъм. В полагането на подписите точно през днешния ден има и символика, тъй като 3 октомври е народен празник на Германия “, акцентира министър Димитров.

По думите му съглашението надгражда и уголемява подписания през 2021 година от предходния длъжностен министър доцент доктор Стела Балтова документ.

Според доктор Митко Василев, основен шеф на камарата, капацитетът за съдействие на двете страни в региона на туризма е голям и би трябвало да се развива.

По време на церемонията стана ясно, че задачата е сливане на напъните на обществения и частния бранш, като се има поради значимата роля на партньорството сред институциите и неправителствените организации за образуване на удобни условия за възобновяване и разцвет на един от най-засегнатите браншове в българската стопанска система.

Обхватът на съглашението включва поощряване на обмена на информация сред български и  немски туристически институции и компании. Документът планува подпомагане от камарата при образуване на двустранни кръгли  маси и други събития с съответна тематична устременост. ГБИТК, в чието ръководство 30% е присъединяване на немската страна, ще оказва поддръжка на българското аташе по туризма към българското посолство в Берлин при срещи с туристическия отрасъл, конференции, образуване на осведомителни вечери за туризма.

Освен това камарата може да бъде поканена да взе участие в търговски изложби на българското министерство на туризма в Германия, с цел да показа България като дестинация за четири сезона. Неправителствената организация може да спомага за маркетинговите действия и за стратегическото насочване на предлагането на здравни услуги, да вземем за пример с медицински асоциации, на медицински конгреси, за подготовката на изявления в немски здравни списания и други за популяризирането на здравните услуги в България.

Допълнително ще бъде развито устойчивото съдействие сред държавните институции посредством взаимни двустранни пътувания на делегации.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР