Часове, след като президентът Румен Радев отказа да го освободи

...
Часове, след като президентът Румен Радев отказа да го освободи
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР в оставка: Това е една акция за разграждане и политизиране на системата

Часове, откакто президентът Румен Радев отхвърли да го освободи от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи, както желаеха ръководещите, Петър Тодоров самичък подаде оставка. Той разгласи, че се отдръпва, с цел да не става „ част от опита за политическа приложимост на Министерство на вътрешните работи ". Първото си изявление след оставката той даде пред bTV. С него беседва Владислава Тричкова.

Да, аз се надявах на това развиване. Което към този момент е реалност има съгласувателна процедура. Предстои позволение на Министерски съвет и издаване на декрет в околните дни, разяснява Петър Тодоров, в отговор на въпроса дали е очаквал сходно развиване в актуалната обстановка.

Имал съм една среща с президента, безусловно в последните дни, в която среща надлежно аз съм се стимулирал какви са моите претекстове, от какво произлизат и съм го срещнал с ситуацията и че искам да си подам оставката заради тези аргументи, разяснява още основният секретар на Министерство на вътрешните работи в оставка, в отговор на въпроса срещал ли се е с президента Румен Радев.

Това не е война сред служебно и постоянно ръководство, това е една акция - целенасочена, за разграждане и политизиране на системата. Бяха освободени извънредно качествени шефове по места. Явно тези хора не се вписват в проекта да създадем нашето Министерство на вътрешните работи.......цитирам запис от преди 3 месеца и там ясно се споделяше че задачата е да се направи „ наше Министерство на вътрешните работи ".

По тематиката за неговия заместител, който се чака да стане новия основен секретар на Министерство на вътрешните работи, Петър Тодоров разяснява, че няма да каже неприятна дума за него. Минал е през всички длъжности и е добър експерт, означи той.

Петър Тодоров разяснява още, че с сегашния вътрешен министър работят от две години дружно. През цялото време имахме естествени и положителни служебни отговорности. Нещо повече - в деня преди да бъде назначени за министър, организирахме диалог в моя кабинет и аз го попитах по какъв начин ще работим при новата настройка и той сподели че желае да разчита на моя опит и да продължим да работим както до този миг. Буквално няколко дни по-късно, след визитата на партиен водач, бях извикан и надлежно с стеснение министърът ми зададе въпроса гледайки надолу: дали ще си подам оставката защото имало напрежение. На въпрос кой е бил партийният водач, Петър Тодоров удостовери, че става дума за Кирил Петков.

Аз нищо не привързвам, а акцентирам обстоятелствата. След визитата на този партиен водач бях извикан и макар сделката да работим в екип, това се промени без причина. Но тогава съзнателно му споделих че няма да подам оставка, разяснява още Петър Тодоров.

БТВ, „ Тази събота "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР