Часове преди полицейският протест, обявен за утре, министърът на вътрешните

...
Часове преди полицейският протест, обявен за утре, министърът на вътрешните
Коментари Харесай

Валентин Радев за полицаите: Не разбирам какво искат да кажат с този протест

Часове преди полицейският митинг, разгласен за на следващия ден, министърът на вътрешните работи Валентин Редев съобщи, че не схваща какво желаят да кажат униформените с тези свои дейности. Радев им подсети, че чиновниците в системата на бранш "Сигурност " имат право на митинг, само че не и на стачка.

По думите му въпросът със заплатите в Министерство на вътрешните работи може да се реши, само че би трябвало време. До митингите се стигна, откакто синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи и управлението на министерството не реализираха единодушие за нарастване на заплатите, а единствено за компенсиране на чиновниците, които сами са си купили летни униформи.

След две-три съвещания на Съвета за обществено партньорство министър Валентин Радев е декларирал, че не може да реши насъбраните в системата на Министерство на вътрешните работи дългогодишни проблеми за месец. Въпросът с ниското заплащане - също.

"Аз им споделих нещо доста просто - аз съм тук от 1,5 месеца - 2 месеца. Кажете ми кой е решил въпроси за месец и половина-два, които не са решени - вие сте участвали и сте участници в тези процеси - от повече от 6-7 години? Примерно за облеклата ", разяснява Радев, представен от Българска национална телевизия.

Радев е декларирал, че ще се реши въпросът със заплатите и униформите, само че би трябвало да се реши деликатно по кое време и по какъв начин ще стане това.

"Оставете ме, с моя екип ще го създадем. - "Да, но ние сме дали обещание. " И още същия ден излязоха лице в лице и обясняваха един от синдикатите, които ги предизвестих, опозицията е хубаво нещо, само че не може да ходите при опозицията и да се съветвате и по-късно да заигравате безусловно политически. Те си вземат решение, каквото желаят да вършат. Те ми споделиха - това не е против Вас, е против кого е? Аз съм от държавното управление. Ами ние ще протестираме за заплати пред държавното управление. Ама аз съм част от държавното управление ", сподели Радев.

Радев подсети, че има и други браншове в страната, в които чиновниците желаят по-високи заплати - чиновниците за битка с градушката и в пандизите.

"И аз леко не разбирам този митинг какво желаят да кажат още. Моята молба е, дублирам, единствено да погледнат малко по-отвисоко, тъй като всички сме жители на България, не сме жители на Министерство на вътрешните работи, няма такова разбиране ", добави министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР