Часове по-рано Китай обяви 3-дневни военни обучения в района Тайванското

...
Часове по-рано Китай обяви 3-дневни военни обучения в района Тайванското
Коментари Харесай

Тайван се оплака, че 42 китайски самолета пресекли протока

Часове по-рано Китай разгласи 3-дневни военни образования в региона
Тайванското министерство на защитата твърди, че 42 китайски бойни самолета и осем кораба са пресекли тази заран така наречен междинна линия на Тайванския пролив, разгласи ЖТА, базирайки се на Ройтерс. По-рано от Пекин оповестиха 3-дневни военни образования покрай страната.

" Следим обстановката и реагираме предвид на наличните запаси, с цел да защитим Тайван ", уточни военноъто министерството на страницата си в Туитър.

Тайван е изправен пред " властнически експанзионизъм " от страна на Китай, сподели през днешния ден тайванската президентка Цай Ингвен в първия ден от военните учения на Пекин в Тайванския пролив, съобщи Франс прес. 

Ден по-рано тайванската президентка Цай Ингвен се върна от пътешестване до Съединени американски щати. „ През последните години се сблъскахме с продължаващ властнически експанзионизъм “, отбелязва Цай, добавяйки, че Тайван „ ще продължи да работи със Съединени американски щати и други страни за отбрана на полезностите на свободата и демокрацията “.

" Тайванските жители обичат демокрацията и се стремят към мир ", сподели тайванската президентка и добави, че чака в допълнение усилване на съдействието в региона на сигурността със Съединени американски щати.

Цай направи това изказване при започване на формален обяд с пристигналата в Тайван делегация от американски конгресмени, водена от ръководителя на комисията по външна политика на Камарата на представителите Майкъл Маккол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР